Shopping i Älmhult

Oavsett om du gillar att shoppa i mysiga gårdsbutiker, i centrum eller på handelsplats så finns det mesta här i Älmhult!

Älmhult är känt för sitt IKEA men här finns även små centrumbutiker, traditionellt och modernt hantverk, gårdsbutiker, loppisar och handelsområde.

Runt om i kommunen kan du upptäcka unika gårdsbutiker, bland annat Barkhult där allt som säljs är ekologiskt eller närproducerat. Det finns även loppisar som exempelvis ”Saker som jag har” i Liatorp, vars specialområde är konstglas.

Älmhults centrum

För dig som gillar unikt utbud och personlig service finns små och lokala butiker i centrum. Här finns något för alla. På Stortorget vid tågstationen kan du besöka olika marknader och torgdagar, där bland annat lokala odlare och matproducenter säljer sina färska varor direkt från gården.

Handelsplats Älmhult Länk till annan webbplats.

IKEA

I Älmhult byggdes världens första varuhus som numer blivit IKEA museum. Vid Älmhults handelsplats hittar du numer IKEA varuhus med ett enormt utbud.

Älmhults handelsplats

Älmhults handelsplats är handelsområde utmed väg 23. Här finns IKEA varuhus samt ett varierat handelsutbud med allt från bygghandel, matbutiker, snabbmatsrestauranger, djuraffär, skobutik och outlets. Handelsplatsen erbjuder aktiviteter året om och vintertid kan man till exempel åka skridskor gratis på en konstfrusen isbana.

Läs mer om Älmhults handelsplats på deras webbplats Länk till annan webbplats.

Återbruket secondhandbutik

Älmhults kommun driver secondhandbutiken Återbruket där begagnade saker ges nytt liv. I butiken hittar du möbler, inredning, köksgeråd, porslin, cyklar, böcker, kläder och leksaker. Även verktyg och byggvaror kan du hitta hos Återbruket.

Öppettider

  • Måndag till fredag 11.00 – 17.00
  • Lördag 10.00 – 14.00
  • Röda dagar stängt

Du hittar oss på Älmhults handelsplats.

Vill du skänka saker?

Du kan lämna det du vill skänka måndag till lördag när butiken är öppen. Det går lämna saker från 8.00 på vardagar. Ring Servicecenter och be att få prata med Återbruket för att stämma av så att vi öppnar för dig.

Du kan även lämna saker i en vit container på Äskya återvinningscentral i Älmhult, den är märkt med Återbruket. Kör upp på "plattan". Container står tillsammans med alla andra containrarna. Här kan du lämna saker under Äskyas öppettider.

Se Äskyas öppettider på SSAMs hemsida, välj Älmhult. Länk till annan webbplats.

Om butiken

Återbruket drivs av enheten Arbete och försörjning i samarbete med daglig verksamhet. Butiken är inte vinstdrivande utan alla intäkter går till att utveckla verksamheten.

Instagram

Vill du veta vad som händer på återbruket och få tips på nyinkomna varor följ oss på Instagram. @aterbruketalmhult

Följ Återbruket på Instagram Länk till annan webbplats.

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?