Visa evenemang

Världsbokdagen: Kvinnor berättar sin del av världen

Bildbeskrivning saknas
Plats
Älmhults bibliotek
Adress
Skolgatan 1, 343 31 Älmhult, Sweden
Arrangör
Älmhults bibliotek

Fira Världsbokdagen med berättelser om vardag, sorg och längtan. Och om att fängslas för sitt skrivande.

Tillsammans med Det fria ordets bjuder vi in till en föreläsning om böckerna Bara vi själva kan rädda varandra, av Aslı Ceren Aslan, Växjös fristadsförfattare, och Skriv världen där du är! där nyanlända kvinnor berättar om vad de bär med sig och vad de upptäcker.

Asli Ceren Aslan, Växjös fjärde fristadsförfattare, skildrar i boken Bara vi själva kan rädda varandra livet för kvinnor, HBTQI-personer och kurder i Turkiet från 2015 till 2019 både ute i samhället och i fängelse. Ceren som själv suttit två och ett halvt år i fängelse för att ha utfört journalistiskt arbete.

Skriv världen där du är! möter vi kvinnorna, mammorna och döttrarna genom ett urval av berättelser som skrivits av kvinnor i och kring Växjö men med rötterna i hela världen. Skrivandet har skett genom en studiecirkel i samarbete mellan Växjö kommun, Fria ordets Hus, Sensus och Länsstyrelsen. Ett skrivande som kan ses som en slags utvigdning av Kronobergs rika tradition av emigrantlitteratur. Få en inblick i projektets tillblivelse, process och utmaningar, med förhoppningen att den kan fungera som resurs för liknande initiativ på fler platser i framtiden.

Kostnadsfritt men du behöver biljett. Fribiljett hämtar du på biblioteket eller på nortic.se 

Datum och tid