Registrera ett nytt evenemang

Har du ett evenemang på gång? Välkommen att registrera det i Älmhults evenemangskalender.

För att kunna registrera ett evenemang i vår kalender behöver du ett personligt konto som du själv skapar. Genom att du skapar kontot godkänner du även våra riktlinjer för evenemang, läs riktlinjerna nedan.

När du är inloggad med ditt konto kan du skapa, ändra och ta bort dina evenemang. Nya evenemang publiceras inom fem arbetsdagar från din registrering av evenemanget, se nedan hur du går tillväga. I översiktsvyn ser du status för dina evenemang.

Riktlinjer för Älmhults evenemangs­kalender

När du skapar ett konto i verktyget Event Manager godkänner du våra riktlinjer, samt ger Älmhults kommun tillåtelse att visa information kring dina evenemang och att använda bilder i marknadsföringssyfte för Älmhult.

Alla evenemang granskas innan publicering och Älmhults kommun förbehåller sig rätten att avgöra om evenemanget är lämpligt för evenemangskalendern. I de fall där ditt evenemang inte släpps igenom kommer du att informeras om det.

Evenemang där Älmhults kommun är arrangör eller medarrangör kan komma att marknadsföras på andra sidor och kanaler. För detta ska det framgå tydligt i evenemanget att Älmhults kommun är arrangör eller medarrangör.

Älmhults kommun kan även komma att göra estetiska och grammatiska justeringar i texterna.

Kriterier för publicering i evenemangskalendern:

Evenemanget ska...

 • ...vara publikt och öppet för allmänheten.
 • ...vara ett evenemang eller en aktivitet utöver den dagliga verksamheten.
 • ...äga rum i Älmhults kommun.
 • ...vara inskickat i Event Manager minst fem arbetsdagar före evenemangsdatumet, men gärna så tidigt som möjligt för att fler ska hinna se ditt evenemang.
 • ...innehålla en svensk beskrivning. Hålls evenemanget på annat språk går det bra att ta med beskrivning även på annat språk utöver den svenska delen.
 • ...arrangeras av ett företag, en organisation eller en förening.

Evenemang med begränsningar:

 • Politiska evenemang - endast föredrag utifrån ett tydligt tema.
 • Religiösa evenemang - endast konserter.
 • Idrottsevenemang - endast A-lagsmatcher damer och herrar i seriespel samt övriga tävlingar och cuper.
 • Utställningar - endast premiären eller vernissaget är ett evenemang som läggs in i kalendern.

Evenemangskalendern är inte ett forum för

 • Föreningsmöten, årsmöte, kurser, konferenser är inte att betrakta som ett evenemang.
 • Politiska sammankomster och evenemang av politisk karaktär eller med en propagerande agenda.
 • Butikers eller andra företags ordinarie verksamhet.
 • Upprepade aktiviteter som kräver medlemskap, till exempel träningspass.
 • Arrangemang som ingår i den ordinarie verksamheten och som återkommer regelbundet på till exempel samma tid och plats.

Bilder

Bilderna du laddar upp ska vara i JPG-format. Din bild behöver minst vara 770 pixlar bred för bästa upplevels och får maximalt vara 2MB stor.

Vi rekommenderar att bilden inte ska innehålla text för att din bild ska se så bra ut som möjligt. Din bild kan komma att beskäras där den visas beroende på vilken enhet besökaren använder när hen tittar i evenemangskalendern.

Tänk på att om du laddar upp en egen bild med personer på så behöver du ha deras samtycke till att bilden publiceras. Du som registrerar evenemang med egen bild är ansvarig för att du har äganderätt och/eller upphovsrätt till bilden i enlighet med GDPR.

Har du ingen egen bild så finns det många bilder i verktyget som du kan använda.

När syns mitt evenemang i kalendern?

Inskickat evenemang i Event Manager publiceras inom fem arbetsdagar. Du får en bekräftelse när ditt evenemang är godkänt och kan se det när du loggar in i Event Manager. Om evenemanget av någon anledning nekas publicering får du ett e-post med information om detta.

Ju tidigare du registrerar ditt evenemang desto bättre, du kan alltid redigera ditt evenemang om något skulle ändras.

Hur du använder Event Manager

Det nya verktyget heter Event manager och är helt nytt i Älmhults kommun. Med det nya verktyget lägger du som arrangör in dina/era evenemang direkt i verktyget. Älmhults kommun granskar sedan dessa innan publicering, detta görs inom fem arbetsdagar.

Nedan ser du en kort instruktionsfilm om hur det fungerar.

Vilken webbläsare kan jag använda?

För bästa upplevelse rekommenderar vi dig att besöka Event Manager i de senaste versionerna av Chrome eller Microsoft Edge. Även andra webbläsare kan fungera.

Jag lyckas inte skicka in ett evenemang

Älmhults kommun lägger inte in evenemangen i kalendern, men guidar dig gärna om du behöver stöttning. Kontakta oss på e-post nedan eller kontakta Servicecenter på telefon:

Jag har inte fått bekräftelse till min e-post

När du skapar ett konto till Event Manager får du ett e-post med en kod som du ska klistra in i en ruta när du skapar ditt kontot. Koden behövs för att vi ska veta att du skapar ett konto med en epostadress som du har tillgång till.

Har du inte fått e-posten ber vi dig att titta i din skräppost. E-posten kommer från hello@cruncho.com

Hur gör jag om jag registrerar för flera arrangörer?

Du skapar ett personligt inlogg. Du skapar alla evenemang genom samma inlogg oavsett om du skapar för en eller flera arrangörer. Information om den som skapat evenemanget syns inte ut mot besökare vid publicering.

Lämna inte ut dina inloggningsuppgifter. Är ni flera som vill kunna redigera samma evenemang. Se då nästa fråga nedan.

Vi är fler som vill kunna redigera samma evenemang, hur gör vi?

Vi rekommenderar dig att skapa ett personligt inlogg där du kan nå de evenemang som du skapat. Vi är medvetna om att flera personer kan ha behov av att redigera samma evenemang. För att göra detta möjligt finns funktionen Arrangörsgrupp.

Meddela Älmhults kommun på nedan e-post om du önskar att vi skapar en arrangörsgrupp till er. För att skapa gruppen behöver vi veta vilka som ska ingå i den. De som ska ingå måste först skapa ett personligt inlogg till Event Manager.

evenemang@almhult.se

Var syns den nya evenemangskalendern?

Från den 23 januari 2023 visas alla evenemang på almhult.se/evenemang. De 4-5 nästkommande evenemangen syns även på Älmhults kommuns startsida och på sidan Upplev & göra.

Vi jobbar även på att undersöka att visa evenemangen på ytterligare platser i framtiden.

Synpunkter och idéer

Event Manager är ett nytt verktyg och utvecklas vidare. En del funktioner är under uppbyggnad. Vi tar gärna även emot tankar och idéer på hur du anser att verktyget kan bli än bättre. Skicka in dina tankar via funktionen

Lämna en synpunkt

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar 17 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?