Etablera dig i Älmhult

Här har några av världens främsta entreprenörer startat sin bana och här finns en mängd handlingskraftiga och drivna personer som tillsammans utvecklar kommunen och företagen.

Välkommen till Älmhult, känn dig som hemma!

Älmhult har ett stort genomflöde av internationell arbetskraft, erbjuder fantastiska pendlings­möjligheter och är hem till både ett av världens största möbelföretag och flera andra internationella företag. Här skapar människor med olika bakgrund, erfarenhet och kunskap en unik och levande mötesplats med ett brett utbud.

Älmhult är på en spännande tillväxtresa och vi är nu fler än någonsin i kommunen - 18 000 invånare och utvecklingen bara fortsätter. Vi bygger för framtiden och varje år färdigställs nya bostadsmiljöer och områden, till och med nya stadsdelar. Just nu planerar vi också för över 40 hektar mark för handel, industri och annan verksamhet.

Vår vision är att alla ska känna sig som hemma i Älmhult - välkommen till oss!

Kommunens planer och projekt

I Älmhult finns ambition, vilja och mod att växa och utvecklas. Kommunen är inne i ett expansivt skede där planering pågår för stora tillkommande ytor för industri och annan verksamhet.Läs om våra planer och projekt för att skapa morgondagens Älmhult.

Läs mer om stadsutveckling och planering

Kontakt för etableringsfrågor

Har du frågor om etablering är du välkommen att kontakta vår Näringslivsutvecklare Lars Persson.

Lars Persson, Näringslivsutvecklare

Lediga lokaler

Letar du efter lokaler till ditt företag? Eller vill du hyra ut? På den här sidan hittar du lediga objekt i kommunen och kan också enkelt och kostnadsfritt hyra ut genom Objektvision.

Är du intresserad av att hyra ut?

Genom vårt samarbete med Objektvision erbjuder vi dig som fastighetsägare att utan kostnad annonsera dina lediga lokaler. Tänk på att det är varje fastighetsägares ansvar att uppdatera sina lokaler så att alla objekt är aktuella. Objektvision kommer att påminna dig om uppdateringen med jämna mellanrum.

Registrera ditt kostnadsfria konto i 3 enkla steg

  1. Klicka på länken som passar dig för att komma till registeringsformuläret.Registrera dig som ny fastighetsägare i Objektvision Länk till annan webbplats.
  2. Skrolla ner till "fyll i dina företagsuppgifter", fyll i dem och tryck på knappen registrera.
  3. Verifiera ditt konto genom att klicka på länken du fått från Objektvision.se till din mail.

Söker du nya lokaler?

Älmhults kommun ger nu dig som vill etablera dig i kommunen ett enkelt sätt att hitta rätt lokal genom att skapa en kostnadsfri sökprofil. Här anger du dina behov och önskemål.

Ledig mark för handel, kontor och industri

Älmhults kommun säljer mark till verksamheter/industri. Hittar du mark som du är intresserad av kontakta oss via servicecenter så hjälper vi dig.

Ledig industrimark

Froafälle

Totalt finns 166 000m² mark tillgänglig för industriverksamhet.

  • Vid Skånevägen - 2 tomter för industri på 4 150m² respektive 3 380m²
  • Kvarteret Släggan - 2 tomter för industri på 40 860m² respektive 36 000m²
  • Vid Gamla Slätthultsvägen - 1 tomt för industri 81 600m²

Ledig verksamhetsmark

Totalt finns 83 000m² mark tillgängligt för icke störande verksamhet. Till exempel handel och kontor.

Vena etapp 1

  • Utmed väg 120 finns 50 000m²

Furulund

  • Utmed väg 23 finns 33 000m²

Tomtpriser

Ansök om bygglov

En byggnad måste fungera ihop med miljö, människor och verksamheter som finns runt om. När du ska bygga, ändra eller riva en byggnad eller anläggning behöver du därför ofta något form av tillstånd.

Vill du bygga ett nytt hus, bygga till ditt hus eller bara göra vissa ändringar som att sätta upp ett plank eller en mur bör du veta att det oftast krävs ett bygglov. I länken nedan får du den informationen du behöver kring vad som gäller med bygglov i Älmhults kommun.

Läs mer om bygglov i Älmhults kommun

Vill du flytta till Älmhult?

Ska du eller vill du flytta till Älmhult? Då har du säkert massor av frågor!

I Älmhults kommun bor och arbetar människor från fler än 50 olika länder och det gör att vi har en internationell atmosfär med många olika kulturer. Att Älmhult är hjärtat av IKEA bidrar också till det internationella. I Älmhults kommun är det enkelt att leva och nära till allt - arbete, skola, fritidsaktiviteter, vacker natur, handelsplats, storstäder och shopping i centrum.

Här kan du läsa mer om att flytta till Älmhult

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?