Ung företagare

Ungdomar är framtidens företagare. Genom att känna på entreprenörskap och företagande redan i skolan kan det skapa intresse och engagemang.

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en organisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet.

Vi vill ge unga en tro på sina egna entreprenöriella egenskaper inom två olika viktiga områden – Företagsamhet och Företagande.

Vi gör det genom att kombinera teori och praktik på ett inspirerande och roligt sätt och allt sker i samarbete med skolan. Ung Företagsamhet är den naturliga bryggan mellan skola och näringsliv.

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en ideell utbildningsorganisation som utbildar i entreprenörskap. I skolor över hela Sverige får elever på grundskolan och gymnasiet möjlighet att utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Ung Företagsamhet finns i hela landet och är medlem i det internationella nätverket Junior Achievement Worldwide. Verksamheten ger konkreta resultat i form av fler företagare och fler företagsamma medarbetare.

Forskning visar att de elever som driver UF-företag under sin skolgång, får högre lön, har lägre arbetslöshet, är i större utsträckning benägna att starta eget och deras företag tenderar att ha fler anställda. Erfarenheterna från ett UF-år gör med andra ord skillnad, både för individen och för samhället.

Läs mer om Ung Företagsamhet här Länk till annan webbplats.

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Öppet Stänger kl. 16.00
Hjälpte informationen på sidan dig?