Artikeln publicerades 1 juli 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Upplev Älmhults kommun i sommar: Varför inte upptäcka Göteryd?

Väg 120 har öppnats upp och det bär i väg mot Göteryd! Lördagen den 2 juli, stundar Göteryds marknad som brukar kunna generera uppemot 4000 besökare. Utöver denna årliga marknad, en riktig ”hemvändardag” så finns det flera guldkorn att uppleva i området.

Marknad 2 juli

Marknaden är nu tillbaka efter 2 års uppehåll och det är många aktiviteter och utställare på programmet. Exempelvis tivoli, musikunderhållning, våfflor, bokförsäljning, luftgevärsskytte, lotterier, visning av äldre bilar, glassbil med försäljning av Kling glass och mycket mera. Klockan 9-15 hälsas lokalbor, återvändare och turister välkomna av arrangörerna Göteryds Hembygdsförening.

Vandra och cykla

Strax öster om kyrkan börjar en skyltad 3 km lång kulturstig (Germund Jonaes stig), som tar dig genom Göteryds naturreservat med skyltar att läsa om folk och händelser från förr.

Runt sjön Römningen finns en skyltad cykelled som är cirka 14 km lång och även här finns skyltar med information om natur och kulturhistoria längs leden.

Ramnäs badplats

Strax innan avfart Göteryd från väg 120 dyker en skylt om badplats upp och guidar dig genom skogen ner mot Ramnäs badplats. Här hittar du en vacker sandstrand med brygga, grillplats och bänkar. Parkeringen är liten och om det är fullt finns också en ficka lite längre upp i skogen att stå på.

Mer information