Artikeln publicerades 29 juni 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Upplev Älmhult i sommmar: Testa discgolf i Haganäsparken!

Discgolf, eller frisbeegolf, har blivit en mer och mer populär sport. Visste du att vi har en väldigt vacker 18-hålsbana i Haganäsparken? Där kan du njuta av grönskan medan du utmanar familj, vänner eller kollegor på en tur.

Att det är en växande sport är inte svårt att förstå. Blandningen av rekreation, tävling och att komma ut i naturen är lockande för många. Dessutom är det gratis att spela. Du behöver inte ens ha egna discar utan kan gratis låna dem i kommunens servicecenter.

Ta med picknickkorgen

Passa på att ta med picknickkorgen och gör en utflykt av det. Vid första hålet finns en grillplats med bord. Om inte alla i sällskapet vill kasta discar går det utmärkt att vandra, springa, eller rulla runt i elljusspåret i parken. Och strax därintill finns en rastplats för hundar.

Bra att veta

Parkering finns vid tennisbanorna där även en toalett hittas, öppen den 1 maj till 30 september. Banan är öppen året om och ingen anmälan behövs. Den lokala föreningen heter Älmhult discgolf och de anordnar tävlingar och events.

Älmhult discgolf Länk till annan webbplats.

Även i Liatorp finns en discgolfbana med 11 hål i bokskogen, Rågstigen 1. Titta gärna i Naturkartan för att hitta rätt och se vad mer som erbjuds i området.

Naturkartan Älmhult Länk till annan webbplats.

Välkomna!