Hoppa direkt till innehållet

VÄLKOMMEN TILL ÄLMHULT - KÄNN DIG SOM HEMMA

I Älmhult möter världen det bästa av Småland. Sjöar och vattendrag bjuder in till fiske, bad och paddling. Skogen och ängarna erbjuder ro för själen och vyer att minnas.

Vad händer i Älmhult idag?

Välkommen till Älmhult – här vill vi att du ska känna dig som hemma

Älmhult ligger i Småland, i södra Sverige och nära den nordskånska gränsen. I Älmhult och byarna runt omkring finns oanade skatter och upplevelser för dig som vill utforska vår del av Småland.

Älmhult - Home of the home logga

Vi har dukat upp ett smörgåsbord där du kan låta dig väl smaka av det vi har ställt fram. I vår kommun finns många upplevelser och äventyr för såväl gammal som ung – naturupplevelser, fiske, kultur, sevärdheter, shopping och inte minst – den småländska maten. Här hittar du kontrasterna – Älmhult är en smältdegel för människor från hela världen och samtidigt en fantastisk plats när du vill uppleva det riktigt genuina Småland.

I dag är vi nog allra mest kända för att Älmhult är hjärtat av IKEA – det var här allting började en gång för det företag som i dag är världens största heminredningsföretag. Det var också här som den kände vetenskapsmannen Carl von Linné föddes och tillbringade sina första levnadsår. Två människor med idéer som satt sina fotspår i hela världen.  

Det är mycket på gång i Älmhult! Fler väljer att flytta hit och bra saker sker när olika typer av människor samlas. Kanske är det just därför Älmhults kommun blev utsedda till Årets tillväxtkommun 2017.

 Hela Älmhult väntar på att få upplevas! Välkommen till oss och känn dig som hemma!

Auktoriserad turistinformation logga

Turistinformationens öppettider:

Stortorget 1 i Älmhult.
Öppettider: mån - fre kl. 8.00 - 16.00

Därtill finns auktoriserade InfoPoints som du hittar via denna länk.


Till toppen