Artikeln publicerades 16 oktober 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Ny kommunikationsoperatör i ElmNets fibernät från 1 mars 2024

ElmNet har upphandlat Open Universe till ny kommunikationsoperatör för bredbandstjänster i vårt fibernät. Precis som tidigare kommer ElmNet att erbjuda dig som kund ett öppet nät, där det är du själv som väljer den eller de tjänster som passar dig bäst från en eller flera av de konkurrerande tjänsteleverantörerna. För mer information om den nya kommunikationsoperatören gå gärna in på openuniverse.se Länk till annan webbplats.

Har du idag en tjänst på bredband, telefoni och/eller TV via din anslutna fiber från ElmNet då flyttas den automatiskt med över, du behöver inte göra något, du behåller ditt nuvarande avtal och utbud om din tjänsteleverantör inte informerar dig om något annat. Det kommer att finnas ett stort utbud av olika leverantörer och tjänster att välja bland och du kan enkelt byta när din adress har flyttats över.

Är du företagskund och har en fast IP-adress då kommer den att behöva bytas ut i samband med plattformsbytet, ny IP-adress och information kommer du att få från din tjänsteleverantör.

Under februari 2024 kommer ElmNet och Open Universe genomföra arbetet med att flytta över alla anslutna fastigheter och kunder till den nya plattformen, samtidigt passar ElmNet på att uppgradera och framtidssäkra sitt fibernät. Efter plattformsbyte kommer du som kund i ElmNets fibernät att kunna börja använda dig av vår nya tjänsteportal, där du kan välja tjänster som bredband, TV, telefoni, paketlösningar och trygghetstjänster.

Efter årsskiftet kommer kunder i ElmNets fibernät få mer information om plattformsbytet och vilken dag respektive ansluten fastighet flyttas över. ElmNets hemsida kommer att uppdateras löpande när ny information finns tillgänglig. Information gällande plattformsbyte kommer även att finnas tillgänglig på Open Universe nyhetssida: openuniverse.se/elmnet-almhults-fibernat-kommunikatorsoperatorsbyte/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.