Anslut dig till ElmNet

Läs mer om kostnader för just ditt område och beställ redan idag.

Välj ditt område där du vill ansluta fiber

Älmhult tätort, Pjätteryd, Diö landsbygd och Liatorp landsbygd

Komplett fiberanslutning

Komplett fiberanslutning kostar 33 000 kronor. I priset ingår montering och installation av fibermodem. Tomtgrävning ingår inte men erbjuds som tillval.

Uppgradering av förberedande anslutning

Om du har en förberedande fiberanslutning och nu vill uppgradera till en komplett fiberanslutning. Uppgradering till komplett anslutning kostar 15 000 kronor (permanenthushåll) respektive 20 000 kronor (fritidshus). Priser för uppgradering räknas upp med konsumentprisindex förändring från 2019-01-01 och fram till det datum beställning inkommer till ElmNet.

Beställning av fiberanslutning - ElmNet AB Länk till annan webbplats.

Har du inte möjlighet att signera med e-legitimation kan du på ovanstående länk hämta beställningsformuläret som blankett. Beställningsformuläret lämnas sedan in i kommunhuset eller skickas till "ElmNet AB, Box 500, 343 23 Älmhult".

Härlunda fiber, Fälhult, Virestad, Kistiga, Diö tätort och Liatorp tätort

Komplett fiberanslutning

Komplett fiberanslutning kostar 33 000 kronor. I priset ingår montering och installation av fibermodem. Tomtgrävning ingår inte men erbjuds som tillval.

Beställning av fiberanslutning - ElmNet AB Länk till annan webbplats.

Har du inte möjlighet att signera med e-legitimation kan du på ovanstående länk hämta beställningsformuläret som blankett. Beställningsformuläret lämnas sedan in i kommunhuset eller skickas till "ElmNet AB, Box 500, 343 23 Älmhult".

Övriga byanät

Varje byanät sätter själv upp regelverk, villkor och anslutningsavgift med mera inom sitt område. För aktuellt pris för just din tomt ta kontakt med ditt byanät.

Kontaktpersoner till byanäten

Hallaryd

Delary - Göteryd

Pjätteryd

Diö - Stenbrohult

Liatorp

Eneryda

Virestad

Bråthult

Häradsbäck

Överlåtning av fiberprojekt

Följande fiberföreningar har, via beslut på extra föreningsstämmor, valt att överlåta sina fiberprojekt till ElmNet:

  • Fälhult Fiber Ekonomisk förening
  • Diö Byanät Ekonomisk förening
  • Pjetteryd Fiber Nord Ekonomisk förening
  • Liatorp Fiber Ekonomisk förening
  • Härlunda Fiber ekonomisk förening

ElmNets erbjudande till medlemmarna i sina byanät är samma som för samtliga kunder i ElmNets fibernät. Resterande byanät sätter själva upp regelverk, villkor och anslutningsavgift med mera inom sitt område.

Tomtgrävning

Grävning och återställning på kundens egen tomt ingår inte i priset ovan. Som fastighetsägare kan du välja att själv utföra grävningen från tomtgräns till husvägg. Det finns också möjlighet att köpa den tjänsten direkt av kommunens entreprenör till ett offererat fast pris på tomtgrävning för 2 450 kronor, under förutsättning att tomgrävningen blir mindre än 10 meter.

På denna kostnad kan det finnas möjlighet att få ROT-avdrag på 30 procent av arbetskostnaden.

Vad kostar det att köpa grävtjänsten av er?

ElmNet erbjuder ett offererat fast pris på tomtgrävning på upp till 10 meter för 2 450 kronor. Grävningar som är mer än 10 meter debiteras med 225 kronor per meter utöver grundpriset. Dessa priser är inklusive moms.

På denna kostnad kan det finnas möjlighet att få ROT-avdrag. ROT-avdraget är 30 procent av arbetskostnaden.

Vid samtlig grävning ingår grovåterställning samt ditläggning av duct. Plattor som måste lyftas upp sätts inte tillbaka. Eventuell lagning av asfalt ingår ej.Vid frågor om grävning kontakta ElmNet på 0476-70 97 63

Hur mycket grävning blir det?

Det blir grävning i eller vid gatan utanför dig samt från gatan in i din fastighet. Det som behöver göras inne på tomten är att du gräver ett dike som är cirka 30 cm djupt och cirka 10 cm brett.

Kan jag påverka var på tomten det grävs?

Ja, men vi rekommenderar kortast möjliga väg och att undvika ”hårda” ytor såsom exempelvis asfalt och plattläggningar.

Månadskostnad

När du valt ett fiberabonnemang betalar du även en kommunal nätavgift till ElmNet AB. Om du efter att du anslutit till fiber vill vänta med att teckna abonnemang och tjänster betalar du inte någon löpande avgift.

För 2024 har styrelsen beslutat om följande månadskostnad:

Månadskostnad

Nätavgift för privatkund

50 SEK/månad (inkl. moms)

Nätavgift för företag

80 SEK/månad (exkl. moms)

Nätavgift tas endast ut vid aktivt abonnemang och faktureras kvartalsvis i förskott med 1 månads uppsägningstid. Vid uppsägning eller överlåtelse av abonnemang hos din tjänsteleverantör tar du även kontakt med ElmNet för ändring av kunduppgifter.

Tjänster och abonnemang

Älmhults kommun har ett så kallat öppet nät. I ett öppet nät är det ingen operatör eller nätägare som bestämmer vilka tjänster eller vilken kapacitet du ska välja – det gör du själv! På Open Universe tjänsteportal finns flera operatörer och tjänster att välja mellan. Det borgar för högre konkurrens, vilket ger dig som användare både lägre priser och kortare bindningstider.

På Open Universe tjänsteportal sätter du enkelt ihop ett paket som passar just dig och din familj/ditt företag. Välj bland mängder av leverantörer, tjänster och kanaler.

Elmnet - Open Universe Länk till annan webbplats.

Fiberanslutning för företag

ElmNet AB erbjuder alla företag i Älmhults tätort möjligheten att ansluta sig till fiber. Med fiber får ni den bästa kommunikationslösningen som finns. Den ger er snabb tillgång till hela världen.

En snabb och stabil uppkoppling blir alltmer viktigt för företag. Likaså tillgång till digitala verktyg och tjänster! Med fiber kan ni koppla upp er på många olika enheter och system samtidigt utan att tänka på driftsäkerhet eller uppkoppling. Med fiber kan ni arbeta i ”molnet” utan problem.

Vad kostar det?

ElmNet erbjuder följande möjligheter till samtliga företag i Älmhults tätort:

  1. Företagsanslutning Standard (1 styck fiber) för 17 500 kronor. I priset ingår montering och installation av fibermodem. Tomtgrävning ingår inte men kan beställas som option.
  2. Företagsanslutning Pro (2 styck fiber) för 25 000 kronor. I priset ingår montering och installation av fibermodem. Tomtgrävning ingår inte men kan beställas som option.
  3. Extra fiber (fiber nr 3 - X) för 2 500 kr per styck. Om ni behöver fler fiberanslutningar till externa hyresgäster eller liknande går det bra att beställa extra fiber. I priset ingår montering och installation av fibermodem.

Lagstadgad mervärdesskatt tillkommer på priserna ovan.

Så beställer du

Du beställer er fiberanslutning för företag via blanketten nedan. Skicka den ifyllda blanketten till Elmnet AB via mail eller post.

Så går anslutningen till

När ElmNet och ert företag bestämt överlämningspunkten vid tomtgränsen återstår det att gräva från anvisad plats fram till husväggen. Vanligtvis lämnar vi av fibern i en så kallad mini-odf (den tekniska utrustning där vi installerar fiberuttagen) på insidan av ytterväggen. Har ni ett teknikrum längre in i byggnaden så blåser vi fiberkabeln fram till teknikrummet under förutsättning att det finns blåsbar kanalisation tillgänglig. Observera att vår tekniker ska kunna utföra arbetet från markplan.

Vår ambition är att leverera fiber till dig inom 12 veckor från det att vi fått in din beställning (gäller under förutsättning att det inte är tjäle).

Tjänsteleverantörer

Tillgängliga tjänsteleverantörer hittar du på Open Universe tjänsteportal. Företag kan även beställa tjänster från Griffel AB i vårt nät.

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar 17 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?