Artikeln publicerades 17 januari 2024

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Sök ny idrottsakademi på Haganässkolan

Fotboll

Är du intresserad av idrott och vill kombinera det med dina gymnasiestudier? Genom Haganässkolans nya idrottssatsning kan du höstterminen 2024 välja fotboll och volleyboll. Du kombinerar din idrott med valfritt gymnasieprogram.

I samarbete med B Innovation erbjuder Haganässkolan från och med höstterminen 2024 en idrottsprofil. Eleven kan välja vilket program han eller hon vill och adderar sin idrott som individuellt val. Till en början erbjuds fotboll och volleyboll men fler idrotter kommer i framtiden.

För oss är det en självklarhet att alla ungdomar ska kunna söka till ett idrottsgymnasium. Vare sig du är tjej eller kille, nyfiken på idrott eller satsar högt säger Olof Gustavsson, rektor på Haganässkolan.

Din idrott blir ett ämne på skolschemat och är en fördjupningskurs av idrott och hälsa. Du lär dig ännu mer om teknik, taktik samt din kropps förmåga utifrån din idrott, detta för att skapa dig en gedigen verktygslåda för att ta bättre beslut över tid för såväl prestation som hälsa. Alla idrotter arbetar gränsöverskridande när det kommer till de teoretiska inslagen i kursen.

Läs mer om satsningen här:

Idrottsakademi Haganässkolan