Artikeln publicerades 6 maj 2024

Haganässkolan stärker sin idrottsakademi med ishockey

hockey

Är du intresserad av idrott och vill kombinera det med dina gymnasiestudier? Haganässkolan stärker nu sin idrottsakademi genom möjligheten att träna ishockey på skoltid.

Genom Haganässkolans nya idrottssatsning kan du som elev höstterminen 2024 välja ishockey, fotboll eller volleyboll. Du kombinerar din idrott med valfritt gymnasieprogram.

Samarbete med Diö hockey

Fotboll och volleyboll har varit klart ett tag. Nu står det även klart att ishockey kommer att erbjudas genom ett samarbete med Diö Hockey.

Satsningen riktar sig till hockeyspelande ungdomar och underlättar kombinationen av gymnasieutbildning och ishockeyträning, säger Olof Gustavsson, rektor på Haganässkolan.

En stor del av fysträningen kommer att ske i Friskis & Svettis lokaler i Älmhult.

Träning och studier med hög kvalitet

Din idrott blir ett ämne på skolschemat och är en fördjupningskurs av idrott och hälsa. Du lär dig ännu mer om teknik, taktik samt din kropps förmåga utifrån din idrott, detta för att skapa dig en gedigen verktygslåda för att ta bättre beslut över tid för såväl prestation som hälsa. Alla idrotter arbetar gränsöverskridande när det kommer till de teoretiska inslagen i kursen.

Läs mer om satsningen här