Artikeln publicerades 28 juni 2024

Haganässkolan slår upp portarna till sin nya idrottsakademi

elever idrottar

I augusti slår Haganässkolan upp portarna till sin nya idrottsakademi. I samarbete med B Innovation är det redan nu över 30 elever i årskurs 1 som till hösten vill utvecklas och utmanas inom idrotterna fotboll, ishockey eller volleyboll.

I konceptet ingår medicinsk rådgivning samt öppen klinik en gång per vecka. Eleven kan där boka in sig för att få hjälp och stöttning med sin rehabträning. Utöver det medicinska så kommer också eleverna kunna välja till fler träningspass utanför skoltid. Detta sker i samarbete med Friskis & Svettis som erbjuder individuell fysträning lett av utbildad instruktör.

Alla elever kommer att läsa kursen Idrott & Hälsa 1 - specialisering där den praktiska delen blir idrottsspecifik medan vi läser den teoretiska delen tillsammans över idrottsgränserna.

För att skapa en miljö som andas idrott, samhörighet och en känsla av att det är på riktigt, erbjuds också alla elever en uppsättning träningskläder.

Är du nyfiken på Haganässkolans Idrottsakademi så hör av dig till vår akademikoordinator David Bergqvist så hjälper han dig att svara på eventuella frågor. Anmälan är öppen till skolstart och vi använder oss inte av någon selektering vilket öppnar upp för alla som är intresserade.

Kontaktuppgifter

David Bergqvist, akademikoordinator

Niclas Blomqvist, B Innovation

telefon 070-208 71 65