Artikeln publicerades 18 oktober 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Elever och lärare från Haganässkolan är med under Yrkesdagen

Elever och personal från Haganässkolan är på plats och tar emot besökare under Yrkesdagen.

Den 17-18 oktober är Yrkesdagen i full gång i konserthuset i Växjö. Under mässan får elever i årskurs 8 och 9 chansen att testa och utforska olika yrken och möta olika gymnasieskolor i länet - Haganässkolan var så klart på plats!

Evenemanget genomförs under två dagar i konserthuset i Växjö och riktar sig till elever i årskurs 8 och 9. Besökarna möter en bredd av yrken och branscher som är uppdelade på olika områden och får också träffa flera gymnasieskolor i länet.

Haganässkolan på plats

Flera representanter från gymnasieskolor runt om i Kronoberg var på plats för att prata med eleverna inför gymnasievalet.

Haganässkolan var så klart på plats!

Vi tycker det är jätteviktigt att träffa elever i årskurs 8 och 9 och berätta vilka möjligheter som finns på Hagansäskolan. Det är spännande möten och vi hoppas att de har fått med sig ny inspiration från dagen, säger Andreas Krentz, biträdande rektor Haganässkolan.

Vad säger eleverna?

En av eleverna som besökte mässan var Zelma De Flon.

Under de timmar vi besökte mässan testade vi på flera olika branscher och yrken. Det var väldigt lärorikt och intressant! Efter att ha pratat med ett flera gymnasieskolor har jag nu även lite mer koll på vilken linje som passar mig bäst, säger Zelma De Flon, elev i årskurs 9.