Yrkesvuxutbildningar - ett snabbspår ut i arbetslivet

Välkommen till våra utbildningar som är starkt förankrade i det lokala näringslivet. Detta betyder att det finns en stor efterfrågan på arbetsmarknaden på personer med dessa utbildningar. Ett snabbspår ut i arbetslivet kan vi kalla det för, med en sömlös övergång mellan studier och arbetsliv.

Yrkesvuxutbildningar på Haganässkolan

På Haganässkolan kan du välja bland flera olika utbildningar på Yrkesvux. Dessa hittar du här nedan.

Ansök senast 15:e maj till höstens kurser och utbildningar och senast den 15:e november till vårens kurser och utbildningar.

Byggutbildning - Träarbete

Välkommen till vår Byggutbildning med inriktning mot Träarbete. Utbildningen pågår i 1 år och är starkt förankrad i det lokala näringslivet. Det betyder att det finns en stor efterfrågan från arbetsmarknaden på personer med denna utbildning. Ett snabbspår ut i arbetslivet kallar vi det för.

Upplägg

Utbildningen arrangeras av Älmhults kommun och är förlagd till Haganässkolan i Älmhult. Utbildningen är på heltid, cirka 45 veckor och är CSN-berättigad.

Industriutbildning - CNC

Välkommen till vår Industritekniska utbildning med inriktning mot CNC. Utbildningen pågår i 1,5 år och är starkt förankrad i det lokala näringslivet. Det betyder att det finns en stor efterfrågan på arbetsmarknaden på personer med denna utbildning. Ett snabbspår ut i arbetslivet kallar vi det för.

Upplägg

Utbildningen arrangeras av Älmhults kommun och är förlagd till Haganässkolan i Älmhult. Utbildningen är på heltid, cirka 72 veckor och är CSN-berättigad.

Undersköterskeutbildning

Välkommen till vår Undersköterskeutbildning. Utbildningen pågår i 1,5 år och är starkt förankrad i det lokala näringslivet. Det betyder att det finns en stor efterfrågan från arbetsmarknaden på personer med denna utbildning. Ett snabbspår ut i arbetslivet kallar vi det för.

Upplägg

Utbildningen arrangeras av Älmhults kommun och är förlagd till Haganässkolan i Älmhult. Utbildningen är på heltid, cirka 72 veckor och är CSN-berättigad.

För mer information kontakta studie- och yrkesvägledare Christina Löfgren. Du hittar Christinas kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Se aktuella kursstarter och datum för ansökan via ansökningslänken.

Ansökan till vuxenutbildningen Länk till annan webbplats.

Studier i andra kommuners regi

Vi erbjuder också Yrkesvux i andra kommuners regi och vi har idag ett samarbete med Ljungby och Markaryd som innebär att du som älmhultsbo kan söka utbildningar i dessa kommuners utbud. Följ länkarna nedan för mer information om dessa utbildningar.

Ansökan görs hos respektive kommuns hemsidor.

Utbildningar i Ljungby

Ljungby kommun arrangerar ett flertal utbildningar och är förlagda till Sunnerboskolan i Ljungby.

Behörighetskrav till Ljungbys yrkesutbildningar är godkända betyg från grundskolan årskurs 9 eller på annat sätt förvärvat kunskaperna i ämnena svenska/svenska som andraspråk, matematik och samhällskunskap.

Ansökan till utbildningarna på Ljungbys hemsida Länk till annan webbplats.

Christina Löfgren, studie- och yrkesvägledare

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar 25 sep kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?