Covid-19 och sommar 2020

Sommar 2020 - Att uppleva och semestra i Älmhult och Sverige under rådande pandemi.

Nu är sommaren här! Med anledning av utbrottet av covid-19 vill vi informera om vilka restriktioner och rekommendationer som gäller för resor, friluftsliv, camping med mera under sommaren 2020.

Fortsätt följ de allmänna råden

  • Stanna hemma om du har symtom
  • Håll avstånd
  • Var försiktig när du besöker personer som är 70+ eller tillhör riskgrupp. Folkhälsomyndigheten har information om hur du kan umgås på ett säkert sätt.
  • Undvik större sociala sammanhang
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, eller använd handsprit

Inrikesresor

Folkhälsomyndigheten avråder från att resa kollektivt på grund av smittrisken. Sedan den 13 juni kan symtomfria personer resa i Sverige. Det är viktigt att alla följer reglerna om att hålla fysiskt avstånd mycket noggrant, både under resan och under vistelsen.

Friluftsliv

När vi inte kan resa och umgås som vanligt förväntas det lokala friluftslivet öka kraftigt i sommar. Att fler människor ger sig ut i naturen är så klart positivt och något myndigheterna uppmuntrar. Samtidigt är det extra viktigt att alla visar hänsyn mot naturen, djurlivet, markägare och andra människor. Som vanligt är det viktigt att du håller koll på om det är eldningsförbud.

Badplatser

Tänk på att hålla avstånd till andra på stränder och badplatser. På badplatser och på andra platser där många människor samlas, är det viktigt att alla bidrar till att minska risken för smittspridning. Folkhälsomyndigheten bedömer att smitta via badvatten är osannolik.

För mer information se www.krisinformation.se/sommarlänk till annan webbplats