Hoppa direkt till innehållet

Upptäck Älmhult från vattnet

4 kajaker paddlar

Gillar du vatten kommer du inte bli besviken när du besöker Älmhults kommun. Med våra hundratals sjöar är vi en riktig vattenpärla! I sjön Möckeln finns till och med den fridlysta malen.

Här finns stora fiskemöjligheter i såväl små som stora sjöar. Gustavsfors, en gammal hantverksby, är känd för sitt ädelfiske – det är även omtalat i internationella sammanhang. Gör ett besök och testa fiskelyckan i vattnet efter en vandring i historiens tecken. I flera av sjöarna kan du även hyra båt. Men du – glöm inte ditt fiskekort och flytväst!

I Älmhult rinner även Helge å. Att paddla längst Helge å, med sin varierade natur, är ett riktigt äventyr. Längs vägen hittar du allt från jordbrukslandskap till skog och öppen sjö. Här finns många smultronställen att upptäcka och göra till ditt eget, kanske den vackra naturen i Såganäs eller historiska Gustavsfors blir ditt nya smultronställe? Du kan paddla korta etapper eller vara borta en hel vecka. Hur stort ditt äventyr blir bestämmer du själv!

För dig som njuter av bad finns ett tiotal badplatser. Den största ligger i anslutning till Sjöstugans camping. Många barnfamiljer väljer också att åka till Välje badplats där det är långgrunt och en stor sandstrand som inbjuder till lek och skapande för såväl gammal som ung.

Till toppen