Upptäck Älmhult från land

Tycker du om att vara ute i naturen? Då har du kommit till helt rätt del av världen! Här finns mycket att utforska och många fina smultronställen som väntar på att bli upptäckta. Runt sjön Römningen och hällkisteområdet finns fina skyltade cykel- och vandringsleder. Ta gärna en cykeltur genom den vackra småländska naturen till en av Älmhults största sevärdheter, Linnés Råshult.

Naturen runt Älmhult är väldigt varierad. Från den unikt kuperade delen i sydöstra hörnet med flyttblock till frodigt i norr tack vare diabasberggrunden. Längs hela detta stråk vid sjön Möckeln finns naturreservat som erbjuder fantastiska upplevelser. Här hittar du reservaten: Taxås, Höö, Stenbrohult, Kronan, Stockanäs, Tångarna och Möckelsnäs.

På Höö finns ett av de artrikaste områdena i Småland medan berggrunden på Kronans naturreservat består av svart granit, som skapar goda möjligheter för växtlivet med sällsynta arter. Ta med dig picknickkorgen, snöra åt skorna och njut av en promenad i underbar blandning av bok- och lövskog.

I västra delen av kommunen kan du besöka Gustavsfors, en gammal hantverksby som är känd för sin vackra natur med fina vandrings- och kulturstigar. Gör ett besök och ge dig ut på en vandring i historiens tecken!