Hoppa direkt till innehållet

Shopping i Älmhult

Anemonen butiksbiträde utanför affären

Oavsett om du gillar att shoppa i mysiga gårdsbutiker, i centrum eller på handelsplats så finns det mesta här i Älmhult! Älmhult är känt för sitt IKEA men här finns även små centrumbutiker, traditionellt och modernt hantverk, gårdsbutiker, loppisar och handelsområde.

För dig som gillar unikt utbud finns små och lokala butiker i centrum. Under sensommaren och hösten finns även “Det lokala skafferiet” på plats på torget i centrum. Där säljer lokala odlare och matproducenter sina färska varor direkt från gården.

Runt om i kommunen kan du upptäcka unika gårdsbutiker som ”Barkhult” där allt som säljs är ekologiskt eller närproducerat. Det finns även loppisar som exempelvis ”Saker som jag har” i Liatorp, vars specialområde är konstglas.

På Älmhults handelsområde finns, tillsammans med en mängd olika butiker, IKEA-varuhuset och ett unikt IKEA Fyndvaruhus som är en unik satsning och som bara finns i Älmhult. På IKEA Fyndvaruhus finns bland annat utgående produkter, visningsexemplar och testprodukter som inte tagits i produktion och som du därmed inte hittar någon annanstans i världen!

Du kanske också är intresserad av:

Till toppen