Hoppa direkt till innehållet

Linnés Råshult

kille går mot Linnés Råshults trädgård

”Vandra i Carl von Linnés fotspår”
- Paus i livet, paus i Linnés Råshult

I Råshult, strax norr om Älmhult, hittar du lugnet, det vackra och det rofyllda. Här kan du på nära håll uppleva ett genuint kulturlandskap från 1700-talet. Det var här som den kände vetenskapsmannen Carl von Linné föddes för tre sekler sedan och här tillbringade han sin första tid i livet. I trakten runt Råshult väcktes hans stora intresse för växter och natur.

I dag är Linnés Råshult ett unikt kulturreservat. Här sköts mark, ängar och åkrar med samma metoder som på 1700-talet. Ge dig ut på en vandring i det vackra kulturlandskapet där blomsterängarna bjuder på en flora och fauna som är ovanlig i våra dagar. Här finns flera trädgårdar att upptäcka – lustgården, örtagården, kålgården, humlegården och krikonlunden. För de yngsta besökarna finns också en alldeles egen liten trädgård – Carls trädgård.

Café med närproducerade råvaror

Sommartid kan du avnjuta en god soppa eller en vegetarisk lunchbuffé under äppelträden i det fina trädgårdscaféet. Det du nyss såg i trädgården kan nu dyka upp på tallriken. Allt som bjuds i caféet är ekologiskt och odlas i de egna trädgårdarna eller i närområdet. Regnar det kan du sitta inne i vinterträdgården.

Möt Carl von Linné

Det speciella med ett besök på Linnés Råshult är att du här kan träffa Carl von Linné i egen hög person. Linnés Råshult erbjuder gestaltande guidning i både trädgårdar och ängslandskap. Du kan få dig till livs de mest fantastiska berättelser ur hans liv. Så samla dina nära och kära för en fantastisk natur- och kulturupplevelse i Råshult!

Här kan du läsa mer om Linnés Råshult. Länk till annan webbplats.

Du kanske också är intresserad av:

Till toppen