Hoppa direkt till innehållet

IKEA Museum

ikea museum exteriör

Lär känna Ingvar, Billy och Stockholm - kom till Älmhult!

"På IKEA museum kan du ta del av vår berättelse. Från starten i Älmhult och vidare ut i världen. Du får självklart lära känna IKEA och våra möbler, men också människorna bakom allt. Här kan du frossa i design och nostalgi, blicka in i framtiden, äta gott i restaurangen och köpa unika prylar i butiken. "

I Älmhult är vi extra stolta över att kunna erbjuda dig ett besök på IKEA Museum – världens enda i sitt slag. Självklart ligger IKEA Museum i Älmhult eftersom det var här IKEA föddes och det är just här i Älmhult som IKEA har sitt hjärta. På IKEA Museum får du berättelserna om både företaget IKEA och dess grundare Ingvar Kamprad men också om och våra hem.

Museet är i fyra plan och finns i den byggnad från 1958 där det allra första IKEA-varuhuset öppnade för cirka sextio år sedan. Bara byggnaden är historia i sig.

Varierad utställning

På IKEA Museum visas två huvudutställningar, Våra rötter och Vår berättelse. Här får du veta allt om starten av IKEA och dess grundares historia. Det finns alltid en tillfällig utställning som belyser ett aktuellt ämne som IKEA jobbar med för stunden. Det handlar ofta om interaktiva utställningar som bjuder in både stora som små att utforska någonting nytt eller lekfullt.

Museishop och restaurang med köttbullar i modern tappning

Självklart ska du också passa på att göra ett besök i museets shop som har ett utbud av helt unika produkter. Du kan också se fram emot ett besök i museirestaurangen. Där kan du avnjuta köttbullar i modern tappning, tillagade av lokalproducerade råvaror eller andra typer av matiga bullar (vegetariska eller med fisk). God svensk fika finns också på menyn.

Läs mer om IKEA Museum här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Du kanske också är intresserad av:

Till toppen