Hoppa direkt till innehållet

Fiska i Älmhult

flugfiskare kastar vid Gustavsfors

Välkommen att fiska i Älmhults vatten. Det finns ett brett utbud av fiskemöjligheter i Älmhults kommun. Många små och flera stora sjöar, men även ädelfiske i strömmande vatten. Flera sjöar har båtramper. Det går även att hyra båt i vissa sjöar.

Klicka på de sjöarna och vattendragen i kartan för mer information om bland annat fiskekort och möjligheter att hyra och sjösätta båt.

Till alla fiskevatten krävs fiskekort. Fiskekorten kan köpas på olika platser i kommunen. Ett flertal sjöar är anslutna till iFiske, en webbtjänst för fiskekort Länk till annan webbplats..

Fiskeguide?

Woodland Fishing erbjuder guidade fisketurer till de bästa vattnen i Älmhult med omnejd. Fiske erbjuds både från båt och kajak och upplevelsen skräddarsys efter rådande förhållanden och önskemål. Läs mer på Woodland fishings egen hemsida Länk till annan webbplats.. Här nedan är en film från Woodland fishing - visst blir man sugen?!

Swedfishing är en annan fiskeguide med bas i Diö och sjön Möckeln. Guidningar med Christian finns i olika former och passar allt från familjen som vill lära sig fiska till de mer rutinerade sportfiskarna. Läs mer på hemsidan swedfishing.com genom att klicka här. Länk till annan webbplats.

Flytvästar

Flytvästar finns att låna på turistinformationen i Älmhult.

Fiskebestämmelser

För att få fiska måste du lösa fiskekort eller få fiskerättsägarens tillstånd för fiske på dennes enskilda fiskevatten. Fiskekort ska alltid finnas med vid fiske och kunna uppvisas vid kontroll.

Bra att veta:

  • Öring får inte fångas från 1 oktober-28 februari.
  • Det är förbjudet att fånga mal. Den är fridlyst och måste omedelbart sättas tillbaka vid eventuell fångst.
  • Flodpärlmusslan är fredad enligt lag.
  • Fisk eller andra djur får inte införas till Sverige och användas som bete.
  • Sjösätter du egen båt i någon av kommunens sjöar, var noga med att ha spolat av den noggrant innan så du inte riskerar att sprida invasiva arter!

Lokala bestämmelser

Fiskevårdsområdena har ofta lokala bestämmelser beträffande tillåtna redskap, minimimått, fredningstider och fredningsområden. Du är skyldig att informera dig om dessa bestämmelser när du köper fiskekort.

Woodland Fishing Mikael håller i en gädda

Fiskelycka någonstans i Älmhults kommun...

Du kanske också är intresserad av:

Till toppen