Hoppa direkt till innehållet

Lunch och vardagslyx

Folk äter på IKEA museums uteservering

Älmhult har en stor dagbefolkning. Det betyder att många pendlar in till Älmhult för att jobba varje dag och detta gör att Älmhult kan erbjuda ett stort utbud av olika lunchalternativ.

I Älmhult hittar du allt från den lokala korvkiosken och kebaberian till menyer av internationell karaktär. Älmhult är internationellt och fyllt av olika kulturer och i spåren av detta finns en efterfrågan på bland annat thailändsk och indisk mat. I Älmhult finns även, en helt vegansk restaurang och café vid namn, Muff och fler nischade verksamheter dyker ständigt upp. Bredvid Muff säljer ibland Brunos mobila pizzaugn vedugnsbakade pizzor i klassisk italiensk tappning - håll utkik på hans facebooksida via länken nedan.

En enkel men klockren matupplevelse får du på IKEA museum, som tolkar den klassiska IKEA-rätten köttbullar och potatismos på olika nytänkande sätt. Det är inga problem att besöka museets restaurang utan att besöka utställningen, det kommer du märka på den gedigna skaran lunchgäster du sällskapar med.

Strax utanför Älmhult, vid Älmhults golfklubb, finns en restaurang smakfullt inredd i en byggnad nära första tee. Här hittar du god husmanskost till ett småländskt pris, testa själv! Namnet är Goaroije och är kompisrestaurang med "Brasseriet" i centrala Älmhult.

Var vill du äta idag?

Till toppen