Fenixhallen

Har du lust att spela volleyboll, innebandy, basket eller något annat bara för att det är kul? På fredagar blir Linnéhallen Fenixhallen!

Ungdomar i årskurs 6 upp till och med gymnasiet är välkomna till Fenixhallen.

– Från klockan 19–22 kan ungdomar gå dit och hålla på med någon idrott. Det handlar mer om lek, tips och trix än tävling. Vi vet att många ungdomar gärna spelar basket, vill dansa eller spela pingis bara för att det är kul. Under kvällen kan man vara med i olika idrotter utan att vara bunden till tider som måste hållas, säger Annika Holmkvist som är chef för fritidsgårdarna i kommunen.

Tillsammans med föreningar

Satsningen görs tillsammans med flera föreningar i Älmhult.

– Det är utbildade ledare från föreningar som håller i aktiviteterna och de lär ut tips och trix för den som vill. Det är kul att satsningen har blivit så bred, det är inte bara de stora sporterna som gäller utan vi vill göra ungdomarna nyfikna på andra sporter också.

– När föreningarna är med blir det fler som engagerar sig och i förlängningen kan vi bygga på fredagskvällarna med ännu fler aktiviteter, kanske dans. Det skulle vara kul om vi kunde öppna en cafeteria till exempel, avslutar Annika.

Välkomna!

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar 26 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?