Restauranger och caféer

I Älmhult finns en god matkultur. Här möts internationella smaker med småländsk tradition.

Många tänker nog på isterband och kroppkakor när mat och Småland sätts samman. Men maten i våra trakter är så mycket mer än så.

Caféer

En solig sommardag är det inte många caféer som är bättre än Linnés Råshult i atmosfär. Här erbjuds hembakad fika i ett trevligt trädgårdscafé i direkt anslutning till fina strövstigar i kulturreservatet. Linnés Råshult är också ett bra mål för en cykeltur från centrala Älmhult, cirka 12 kilometer enkel väg. Det går att ta en alternativ väg tillbaka och vill du cykla lite längre kan du ta rundan runt Diö med avstickare ut till natursköna Höö och Möckelsnäs herrgård. Herrgården erbjuder också fika på en fantastisk terrass vid sjön Möckelns strand.

På Stortorget i Älmhult finns Café Kagan som ligger på bästa läge mitt i Älmhult. En solig sommardag sitter du riktigt bra på den lilla uteserveringen och har utsikt över torget.

Restauranger

Älmhult erbjuder ett stort utbud av olika lunchalternativ, du kan hitta allt från den lokala korvkiosken och kebaberian till menyer av internationell karaktär. Älmhult är internationellt och fyllt av olika kulturer och i spåren av detta finns en efterfrågan på bland annat thailändsk och indisk mat. I Älmhult finns även den helt veganska restaurangen och caféet Muff och fler nischade verksamheter dyker ständigt upp.

En enkel men klockren matupplevelse får du på IKEA museum, som tolkar den klassiska IKEA-rätten köttbullar och potatismos på olika nytänkande sätt. Det går bra att äta i museets restaurang utan att besöka utställningen.

Vid Älmhults golfklubb strax utanför Älmhult finns en restaurang nära första tee med internationellt kök.

Är du ute efter en grillad korv med riktig hemlagad potatismos hittar du det hos Downtown mitt på Stortorget.

Restauranger och caféer i Älmhults kommun

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Öppet Stänger kl. 16.00
Hjälpte informationen på sidan dig?