Visa evenemang

Bildbeskrivning saknas
Datum
torsdag 8 aug, 19.30–21.45
Plats
Folkets Hus
Adress
Skolgatan 18, 343 31 Älmhult

Säsongskort gäller på denna konsert. Säsongskort släpps när hela höstens program är släppt.

 

Efter mer än 50 år av turnerande världen över och med mer än 1200 registrerade verk har Ale Möller nu bestämt sig för att göra en platta med tolkningar av andras låtar. I starkt personliga och överraskande versioner tolkar han, tillsammans med Mats Öberg och Olle Linder, musik av George Harrison, Evert Taube, Jim Morrison, Ravi Shankar, Timas Hans, Lennon McCartney, m fl. En svängig kväll med spelglädje, humor och innerlighet utlovas.
Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Mångfaldig Grammisvinnare, legitimerad legendar och professor. Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken, sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken, som senare utvecklats till en öppet polyamorös relation till all världens musikaliska uttryck.
Han är en multiinstrumentalist som spelar ett brett spektrum av instrument, allt från mandola, dragspel och trumpet till flöjter, hackbräde, kohorn och skalmeja. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den musik han möter, vare sig det är grekisk rembetiko eller en krokig svensk polska.
Pianisten, multiinstrumentalisten och kompositören Mats Öberg är kanske mest känd som halva Mats & Morgan, och han har spelat med alla från Frank Zappa till Carola. Detta musikaliska under började sin bana redan vid nio års ålder.  Idag räknas han som en av landets främsta improvisationsmusiker.

Olle Linder spelar bas, trummor, mandola och alla möjliga slagverk. Efter examen från musikutbildningen på Södra Latin i Stockholm dedikerade han sig totalt till musiken. Den stora fascinationen för latinamerikansk musik och rytmer har tagit Olle till Brasilien, Argentina och Uruguay olika länder många gånger där han har studerat och musicerat. Olle har också skrivit musik för teater och dansföreställningar.

På scen:
Ale Möller – sång, mandola, dragspel, flöjter, trumpet och skalmeja m.m.
Mats Öberg – keyboard och kromatiskt munspel
Olle Linder – slagverk och gitarr

Datum och tid