Stor festvecka i Älmhult 20-26 maj

Under vecka 21, 20-26 maj, blir det mycket nöje i Älmhult. Lokala nöjesarrangörer presenterar tillsammans ett brett program av musik och nöjesaktiviteter under en och samma vecka – Festveckan. På lördagen blir det även torgdag med loppmarknad, modevisning och barnaktiviteter i centrum.

Musik och fest

Folkets hus firar 60 år och bjuder in till konsert med internationella superstjärnan Michael Mayo och Norrbotten Big band. På fredagen arrangeras den återkommande och uppskattade Lokalbandsfestivalen. Destination Möckelsnäs presenterar irländsk afton med musikkollektivet Birmingham Six 1991. På Live! arena är det i stället 90-tal och euro disco som står i fokus när E-type kommer på besök på lördagskvällen. Kvällen börjar med förfest i 90-talstema både på Folkan och på uteplatsen vid Live!

Familjeaktiviteter i centrum

Lördag 25 maj är torgdag med loppmarknad, modevisning och barn- och familjeaktiviteter arrangerat av Handelsplats Älmhult och Älmhults kommun.

Varmt välkomna till torgscenen för barnföreställningen Kroppologi med Big Wind. En musikalisk och scenisk hyllning till kroppen med tre musiker, tre sångare och tre kroppar.

Träffa också Älmhults bibliotek som parkerar sin lådcykel på torget. En cykel fylld av överraskningar. Återbruket och Stödenheten arrangerar tipsrunda för barn.

En festvecka för alla

Alla lokala aktörer, restauranger och butiker uppmuntras att anordna aktiviteter som en del av Festveckan. Tanken med det gemensamma upplägget är att det ska finnas något för alla. Lägg in ert evenemang här i kommunens evenemangskalender, enligt instruktionerna nedan, så syns ni i programmet för Festveckan.

En del av aktiviteterna under veckan har fri entré och några kräver biljettköp. För mer information om biljetter hänvisas till respektive arrangör.

Evenemangen

Kalender för Festveckan

Filtrera

  • Sverigekalas på Langes

    Bildbeskrivning saknas
    torsdag 6 jun
    11.00
    Stort Nationaldagsfirande på Langes 6 juni 11-17. Joel Persson, Årets back SHL på plats - kom o mingla o utmana honom p...

Vill du lägga in evenemang under festveckan?

Då skapar du ett konto i Event Manager, som systemet heter. Sen kan du börja lägga in evenemang. Kom ihåg att ange kategorin ”Festveckan”.

På vår evenemangssida hittar du all information gällande evenemangs­kalendern. Du hittar även en film om hur du skapar ett konto och hur du lägger upp ett evenemang.

Här hittar du information om evenemangs­kalendern

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?