Anmäl evenemang till kalendern

Arrangerar du ett evenemang som du vill ska synas på almhult.se är du välkommen att anmäla det i nedan formulär. Läs först igenom riktlinjerna och fyll sedan i fälten längre ner på sidan.

Riktlinjer för evenemangskalendern

Alla evenemang som sker i Älmhults kommun och som riktar sig till allmänheten är välkomna i kalendern. För tre typer av evenemang finns vissa begränsningar.

Politiska evenemang

Endast föredrag utifrån ett tydligt tema.

Religiösa evenemang

Endast konserter och föredrag.

Idrottsevenemang

Endast A-lagsmatcher damer och herrar i seriespel samt övriga tävlingar och cuper.

Vi behöver få information om ditt evenemang i god tid och senast två veckor innan det äger rum för att garantera att få med det i kalendern.

Formulär
Behöver vara en liggande bild
Starttid och eventuell sluttid


 • Vernissage - konstutställning


  Möckelsnäs Trädgård och Kulturcentrum
  Kultur
  Utställning Avtryck med Adrian Qvarnström.Vernissage 24/9, kl. 13.00.Utställningen pågår 24 september - 24 december

  Arr: Destination Möckelsnäs, Älmhults kommun och ABF

 • Vernissage - utställning


  Kulturhuset Blohmé
  Kultur
  Lena Pedersen & Berglind Magnusdottir. Lena Pedersen är en autodidakt konstnär.
  Ett kärt och återkommande motiv för konstnären är kvinnokroppen, både i hennes papier
  maché-skulpturer och i hennes målningar. Starka färger präglar också majoriteten av
  konstverken. Återskapat i blandteknik. Berglind Magnusdottir, konstnär från Växjö, är född på Island. Måleriet speglar ofta människan, relationer mitt i livet. Det är många kvinnor just nu men även män har en stor plats i skapandet. De bär alla på en längtan, en dröm om evig kärlek. Skulpturerna är mer lekfulla i sina uttryck. Av återvunna material blir varje filur till en unik individ.

  Vernissage 29 oktober, kl. 11.00-13.00. Utställningen pågår 29 oktober – 26 november.
  Arr: Älmhults Konstförening med stöd av Älmhults kommun. Medarr: Studieförbundet Vuxenskolan

 • Julklappsinsamling


  IKEA Museum
  Kultur
  Ge en god jul till fler barnTillsammans med Community Involvement Älmhult* tar IKEA Museum emot julklappar för att ge fler barn möjlighet till en god jul. Bidra du också! 15 november – 15 december samlar vi in klappar för barn mellan 0 och 12 år. Slå in och märk din klapp med vad den innehåller och lägg under granen inne vid entrén på museet.Ge fler barn möjlighet till en god jul - IKEA Museum Länk till annan webbplats.
 • Fackeltåget


  Älmhult
  Kultur
  17.00 samling vid fritidsgården Fenix/biblioteket i Älmhult.Älmhults kommun står för facklor. För att få bära en fackla behöver du vara myndig, men alla får gå med i tåget oavsett ålder.17.30 startar fackeltåget. I sakta mak rör vi oss längs Norra Esplanaden mot Stortorget.18.00 har vi nått Stortorget. Kulturskolans elever bjuder på underhållning.Efter det kommer Individ och familjeomsorgen våldsteam och Familjefrid Kronoberg att prata om vilket stöd och vilken hjälp man kan få om man lever i en våldsam relation.Arr: Älmhults kommun Individ och familjemottagningen, IFO
 • Julmys i Liatorp


  Liatorp
  Kultur
  Välkomna till julmys i Liatorp, 24-26 november
  Torsdag-fredag, kl. 14-00-20.00 samt lördag kl. 10.00-18.00
  Mejeri 1 LiatorpFörsäljning av gammalt/nytt. Julstämning med x-tra allt. Retro Cafét öppet med julmys. Vi bjuder på kaffe & pepparkaka. Tomten kommer torsdagen den 24/11, klockan 18.00-19.00 (godispåse till barnen).Ragnarssons Antik Liatorp ABAntik, Loppis & Kuriosa- Lokala knallar säljer utanför. Lördag, klockan 18.00. Helgmålsbön och adventssånger med pastor Kalin & kantor Winqvist.Lilla TebodenÖppet torsdag & fredag. Stort utbud av svarta, gröna, röda, ört- och fruktte i lösvikt. Cirka 50 sorter hemma & julte, tefillbehör som tänger, kulor & burkar. Vetevärmare egen tillverkning.Gamla MejerietUtförsäljning av tavlor & ramar samt loppissaker. Vi bjuder på glögg & pepparkakor.GömställetEgentillverkning av ljus, ljuslyktor, fågelmatare, betongsaker, julkort med mera. Vi bjuder på glögg.
 • Föreläsning med Atilla Yoldas


  Haganässkolans aula
  Föreläsning
  Atilla Yoldas är en prisad och uppmärksammad journalist, aktivist och bloggare på sina hjärtefrågor som antirasism, jämställdhet, demokrati och att motverka destruktiva machonormer. Han driver ofta och gärna debatter i sina sociala medier samt skriver insiktsfulla och träffsäkra krönikor för Expressen.Han har redan en tung meritlista och har bland annat en plats som representant i det Europeiska jämställdhetsinstitutet för att fokusera på ojämställdhet på EU-nivå och nominerades nyligen till ett unikt samarbete med FN Kvinnor internationellt. Under de senaste åren har Atilla Yoldas fokus främst varit på jämställdhetsfrågor och i synnerhet destruktiva maskulinitetsnormer, machokultur och mäns våld mot kvinnor.Läs mer om Atilla på atillayoldas.se Länk till annan webbplats.Föreläsningen tar plats i Haganässkolans aula och ges två gånger under dagen.Klockan: 10.00 - 12.00, föreläsningen är cirka 1 timme, sedan frågestund.
  Klockan: 14,00 - 16.00, föreläsningen är cirka 1 timme, sedan frågestund.
  Anmälan krävs.
  Det finns 286 platser per föreläsning och anmälan sker via länken nedan. Först till kvarn!
  Anmälan till föreläsningen med Atilla Yoldas Länk till annan webbplats.
 • Garnlunch - Make & Create


  Aktivitetshuset
  Kultur
  En kreativ lunchpaus för alla oss som älskar att sticka och virka eller något annat, och för alla nybörjare som behöver en hjälpande hand för att komma i gång med en kul, kreativ och avslappnande hobby.Ta med dig ditt pågående projekt eller något du vill komma i gång med och njut av en kreativ lunch tillsammans med andra hantverksentusiaster.Så låt dig inspireras, lär dig något nytt och njut av sällskapet, maten och kreativiteten.Ingen föranmälan krävs och alla är välkomna!Lunch kan du köpa i vårt kök och bageri SMAK.Welcome to yarn lunch at AktivitetshusetA creative lunch break for all of us who love to knit and crochet or something else creative, and for all beginners who need a helping hand to get started with a fun, creative and relaxing hobby.Bring your ongoing project or something you want to get started with and enjoy a creative lunch with other craft enthusiasts.So get inspired, learn something new and enjoy the company, the food and the creativity.No pre-registration required and everyone is welcome!You can buy lunch in our kitchen and bakery SMAK.
  Garner i olika färger
 • Lunchmusik


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Johan Gustavsson organist i Södra Ljunga.Sopplunch serveras i kyrkbackssalen efteråt. Pris 50:-

  Arr: Älmhults Församling

 • Äfterwork med snacks, dryck och buffé - IKEA Museum


  IKEA Museum
  Kultur
  Koppla av och träffa både kollegor och nya bekanta på Äfterwork i restaurang KÖKET på IKEA Museum. För den hungriga finns Äfterworkbuffé för 139 kr per person. Snacks, vin, öl och alkoholfria drycker finns förstås även att köpa.Gör gärna Äfterwork till en god vana! Du kan redan nu kryssa i sista torsdagen varje månad i kalendern. Välkommen den 27 oktober, 24 november, 26 januari, 23 februari och 30 mars.Äfterwork med snacks, dryck och buffé - IKEA Museum Länk till annan webbplats.
 • Bio - Basic instinct


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Föreläsning - Hemma därute


  Älmhults bibliotek
  Föreläsning
  Åsa Ottosson, författare och journalist, utforskar kopplingen mellan människor och den omgivande naturen. Att känna sig hemma därute är kanske enklare och härligare än du tror. Det är bara att ta ett steg i taget. Åsa ger inspiration och praktiska tips för att komma
  närmare naturen utifrån sina senaste böcker Närmare naturen och Hemma därute - handbok i naturnärhet.
  Arr: Älmhults kommun i samarbete med Naturskyddsföreningen Linnébygden
  Biljettpris 50 kr. Biljettsläpp måndag 17 oktober kl. 10.00.

 • Konsert - Happy Heartaches


  Langes, Virestad
  Kultur
  Sentimalt. Banalt. Och alldeles underbart. Så beskriver sträng- & sångkvartetten Happy Heartaches sin genre bluegrass. Det är både fartfyllt och känsligt. Med harmonisk stämsång och skickliga musiker levereras texter om det allmänmänskliga: kärlek, sorg, längtan, livet och döden. Häng med på en tur till USA:s musikaliska rötter.
  Fri entré!

  Arr: Musik i Syd, Älmhults kommun i samarbete med ABF och Langes

 • Liveband: The Few People


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Trevligt häng på Folkan med livemusik!
 • Julgala


  Live!
  Kultur
  Samla kollegorna eller vännerna och upplev en glittrande Julgala i Älmhult. I en stämningsfull miljö serveras ett traditionellt småländskt julbord med alla smaker som hör julen till. På scen bjuder stjärnorna David Lindgren och Jamladies på en glittrande show. Från kl. 22.00 öppnar vi upp dansgolvet för alla som vill dansa loss de bästa låtarna från
  80-talet och fram till dagens hits.

  Julgala
 • Bokmarknad i advent


  Älmhults bibliotek
  Kultur
  Älmhults författarnätverk bjuder in till adventsmys med lokal litteratur, glögg och pepparkakor. Träffa författare och köp hårda signerade klappar. Musik- och litterära
  framträdanden på scen. Öppet hus.

  Är du lokal författare och vill delta? Kontakta Eva Fodor Velander på eva@anoteket.se

  Arr: Älmhults kommun i samarbete med Anoteket Mikroförlag

 • Julmarknad


  Björkö dansbana i Pjätteryd
  Kultur
  Julmarknad i mysig miljö med lokala säljare. Tomten kommer att finnas på plats. Godistorg, fika med hembakade kakor, grillen serverar korv och hamburgare.
 • Konsert med Elme Storband


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Traditionella julsånger för storband.Arr: Älmhults Församling
 • Julskyltning i Älmhult


  Älmhult
  Kultur
  Föreningsaktiviteter och butikerna öppna runt på stan. De flesta butiker håller öppet klockan 14.00-18.00 denna söndag och det är de officiella tiderna för alla aktiviteter.
  På Torget:Tomteverkstad - Träffa tomten och lämna din önskelista till honom.
  Hassans Barntivoli, serveringar med mera.
  På Torgscenen:Klockan 15.45: Kyrkans barnkör, Unga Röster sjunger.
  Klockan 16.00 Grantändning
  Runt om i centrum:Jubilatekören sjunger:
  Klockan 14.30 Jeansbolaget
  Klockan 14.45 Mix Prylhuset
  Klockan 15.00 Elgiganten
  Klockan 15.15 Trendhouse
  Klockan 16.15 Café Kagan
  Klockan 16.30 Blomqvists Guld
  Klockan 17.15 Anemonen
  Klockan 17.30 Olofssons Kläder
  Klockan 17.45 Coop
  Arr: Handelsplats Älmhult
 • Körsång vid julskyltningen


  Älmhult
  Kultur
  Jubilatekören går runt och sjunger julsånger i butikerna i centrum, klockan 14.00-18.00.Barnkören och Unga Röster sjunger på Stortorgets scen när den stora granen tänds, klockan 16.00.Arr: Älmhults Församling
 • Öppet hus på Stinsens vävstuga


  Stinsens Vävstuga
  Kultur
  Vävstugan håller Öppet hus vid Julskyltningen Försäljning av alster, lotter, fika
  (kaffe/te/saft, lussebulle, mandelmussla och pepparkaka). Vi visar gärna vår stuga för alla
  intresserade. Välkomna!
  Vuxen 40 kr - Barn 20 kr. Lussekatt, mandelmussla, pepparkaka... Hembakat så klart!Arr: Stinsens vävstuga
 • Bio - Strange World (Kids movie in English)


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Julstuga i Virestad


  Virestads hembygdspark
  Kultur
  Traditionell julstuga i hembygdsparken i Virestad. Försäljning av bröd och godsaker,
  hantverk, julfika med mera. Det är julmys både inne i stugorna och ute i parken, med lite tur är även tomten på plats.

  Arr: Virestads Hembygdsförening

 • Bibliotekets bok- och språkcafé


  Älmhults bibliotek
  Kultur
  Kafé Två systrar. Bibliotekets bok- och språkcafé är ett bra tillfälle att träffa nya vänner och bli bättre på svenska. Du lånar boken på biblioteket och läser den till träffen. Vi bjuder på fika och pratar om boken när vi ses!
  Anmälan görs på biblioteket, på telefon: 0476-552 20 eller e-post: bibliotek@almhult.se.

  Arr: Älmhults kommun

 • Bio - Devotion


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Tomtesmyg


  Älmhult
  Kultur
  Dags att träffa tomten i skogen. Start vid Familjecentralen Storgatan 16. Glöm inte ficklampa och reflex. Alla deltagare bjuds på korv med bröd och glögg/saft. Godispåse till barnen.
  Pris/entré
  20 kr kontant eller swishArr: Korpen Älmhult
 • Bio - Ali och Ava


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Bio - Kärleksbevis


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Bio - Mrs Harris goes to Paris


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Föreläsning - Augustin Erba


  Älmhults bibliotek
  Föreläsning
  Augustin Erba är författare och journalist som skrivit de hyllade romanerna Ensamhetens broar om civilkurage, familjekrönikan Blodsbunden och kärlekshistorien Snöstorm. Han är nu aktuell med Den unge Walters lidanden. En nutidssatir om den motvillige mellanchefen Walter. Han delar hem med en frånvarande sambo samtidigt som han ska införa öppet kontorslandskap på arbetsplatsen. Hypokondrin är hans trognaste vän.

  Biljettpris 70 kr. Biljettsläpp måndag 17 oktober kl. 10.00.
  Arr: Älmhults kommun
 • Bio - The Woman King


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Småländsk julmarknad


  Live!
  Kultur
  I juletid förvandlas Live! arena och Älmhults handelsplats till en vacker och inspirerande mötesplats ut över det vanliga. Här samlas familjen och vännerna för att ta del av en riktig småländsk jul. På julmarknaden finns något för alla, oavsett om man vill inspireras, shoppa, pyssla, träffa tomten eller kolla på ett uppträdande. Med ett brett utbud säkrat av ett 70-tal småskaliga hantverkare, gårdsbutiker och matproducenter finns det något för alla. Våra utställare erbjuder hemslöjd och design, honung, hemstöpta ljus, glögg och mycket mer.Öppet klockan 10.00-17.00 båda dagarna.

  Arr: Live!

 • Bio - En annorlunda värld


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Bio - Länge leve bonusfamiljen


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Utställning av pepparkakshus


  Älmhults bibliotek
  Kultur
  Pepparkakshustävling - Lämna in ditt pepparkakshus senast måndag 5 december.
  6–19 december ställer vi ut alla husen på biblioteket och alla kan rösta på sin favorit! Vinnarna meddelas tisdag 20 december, därefter har du som ställt ut möjlighet att hämta hem ditt hus.
  Arr: Älmhults kommun
 • Bio - Triangle of sadness


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Adventscafé


  Stenbrohults kyrka
  Kultur
  Klockan 13.30 Adventsmusik i kyrkan med Mari & Grabbarna. Välomna in och lyssna till lite stämningsfull musik!Klockan 14.00-16.00 Drop-in-fika i Sockenstugan.Ta en paus i julstöket!Live-musik med Mari Winquist.

  Arr: Stenbrohults församling

 • Inspirerande julkväll med tips på fina klappar


  IKEA Museum
  Kultur
  Välkommen till en stämningsfull julkväll i museibutiken! Här hittar du de perfekta julklapparna till familj och vänner – och vår kollega Jonas tipsar om hur du med enkla medel skapar en vacker juldukning. Under kvällen bjuds det på glögg, pepparkakor och godis.Museibutiken har 15 % rabatt* på hela sortimentet under hela kvällen (17:00–20:00). Välj bland fina, roliga och användbara produkter för olika smaker och alla åldrar. Självklart slår vi gärna in dem åt dig.Julkväll med inspiration Länk till annan webbplats.
 • Bio - Länge leve bonusfamiljen


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Garnlunch - Make & Create


  Aktivitetshuset
  Kultur
  En kreativ lunchpaus för alla oss som älskar att sticka och virka eller något annat, och för alla nybörjare som behöver en hjälpande hand för att komma i gång med en kul, kreativ och avslappnande hobby.Ta med dig ditt pågående projekt eller något du vill komma i gång med och njut av en kreativ lunch tillsammans med andra hantverksentusiaster.Så låt dig inspireras, lär dig något nytt och njut av sällskapet, maten och kreativiteten.Ingen föranmälan krävs och alla är välkomna!Lunch kan du köpa i vårt kök och bageri SMAK.Welcome to yarn lunch at AktivitetshusetA creative lunch break for all of us who love to knit and crochet or something else creative, and for all beginners who need a helping hand to get started with a fun, creative and relaxing hobby.Bring your ongoing project or something you want to get started with and enjoy a creative lunch with other craft enthusiasts.So get inspired, learn something new and enjoy the company, the food and the creativity.No pre-registration required and everyone is welcome!You can buy lunch in our kitchen and bakery SMAK.
  Garner i olika färger
 • Konsert - Nils Berg Cinemascope


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Nils Berg är sedan genombrottet som Jazz i Sverige-artist en av landets mest kreativa musiker. Hans grupp Nils Berg Cinemascope som spelar till filmklipp passar otroligt bra på en biograf och efter deras framträdande på förra årets Music&Arts festival så har det varit mycket efterfrågat att de skulle få en egen kväll. Som gjort för Folkets hus i Älmhult – välkomna tillbaka Nils Berg Cinemascope med helt nyskrivet material och helt nya filmklipp!

  Arr: Älmhults Folkets Hus i samarbete med ABF och stöd av Älmhults kommun och
  Kulturrådet

 • Nils Berg cinemascope


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Nils Berg är sedan genombrottet som Jazz i Sverige-artist en av landets mest kreativa musiker. Hans grupp Nils Berg Cinemascope som spelar till filmklipp passar otroligt bra på en biograf och efter deras framträdande på förra årets Music&Arts festival så har det varit mycket efterfrågat att de skulle få en egen kväll. Som gjort för Folkets hus i Älmhult - välkomna tillbaka Nils Berg Cinemascope med helt nyskrivet material och helt nya filmklipp!
 • Julkonsert med Älmhults Musikkår


  Haganässkolans aula
  Kultur
  Mer info kommer...Arr: Älmhults Musikkår
 • Vernissage - Fotoutställning på tema


  Kulturhuset Blohmé
  Kultur
  Mitt liv i Corona – Samlingsutställning. Vernissage 10 december, klockan 11.00-13.00.

  Utställningen pågår 10 december – 21 januari.

  Arr: Älmhults Konstförening med stöd av Älmhults kommun. Medarr: Studieförbundet Vuxenskolan.

 • Julmarknad på Möckelsnäs


  Destination Möckelsnäs
  Kultur
  Inträde: 60:-Arr: Destination Möckelsnäs
 • En strålande jul igen!


  Destination Möckelsnäs
  Kultur
  Minopera och Destination Möckelsnäs bjuder in till en stämningsfull musikalisk högtidsstund och konsert , med sing- along och våra älskade julsånger och pianomusik blandat med lekfull operett från Wien och en doft av ”Christmas in New York”!Anna Karin Ranelf, sopran och Kerstin Jansson, piano.Entré: 195:-Arr: Destination Möckelsnäs
 • Luciahögtid


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Jubilatekören och Linnékören.Arr: Älmhults Församling och Lions Älmhult
 • Härlunda julmarknad


  Aktivitetshallen, Häradsbäck
  Kultur
  Traditionell julmarknad.Arr: Mötesplats Häradsbäck
 • Juljazz


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Jazzkonsert med lokala storbandet Elme Storband!Entré: 100:- Fri entré under 18 årFolkets hus erbjuder en finstämd julfika i foajén innan konserten!
 • Lucia


  Stenbrohults kyrka
  Kultur
  Gemensamt luciatåg med Älmhults församlingVälkommen!

  Arr: Stenbrohults församling

 • Bio - Länge leve bonusfamiljen


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Bio - Länge leve bonusfamiljen


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Bio - She said


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Bio - Avatar; The way of water


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Garnlunch - Make & Create


  Aktivitetshuset
  Kultur
  En kreativ lunchpaus för alla oss som älskar att sticka och virka eller något annat, och för alla nybörjare som behöver en hjälpande hand för att komma i gång med en kul, kreativ och avslappnande hobby.Ta med dig ditt pågående projekt eller något du vill komma i gång med och njut av en kreativ lunch tillsammans med andra hantverksentusiaster.Så låt dig inspireras, lär dig något nytt och njut av sällskapet, maten och kreativiteten.Ingen föranmälan krävs och alla är välkomna!Lunch kan du köpa i vårt kök och bageri SMAK.Welcome to yarn lunch at AktivitetshusetA creative lunch break for all of us who love to knit and crochet or something else creative, and for all beginners who need a helping hand to get started with a fun, creative and relaxing hobby.Bring your ongoing project or something you want to get started with and enjoy a creative lunch with other craft enthusiasts.So get inspired, learn something new and enjoy the company, the food and the creativity.No pre-registration required and everyone is welcome!You can buy lunch in our kitchen and bakery SMAK.
  Garner i olika färger
 • Lunchmusik


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Boel Bougan spelar advents- och julmusik.Sopplunch serveras i kyrkbackssalen efteråt. Pris 50:-

  Arr: Älmhults Församling

 • Bio - Våga Umgås, Film & Fika!


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Julkonsert


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Jubilatekören och Älmhults Vokalensemble samt Osby Kammarorkester.Arr: Älmhults Församling
 • Bio - Avatar; The way of water


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Familjehelg – Sparsamt firande


  IKEA Museum
  Kultur
  Skapa hållbara juldekorationerEn helg full av julinspirerade aktiviteter, skoj och kunskap för lekfulla besökare i alla åldrar!
  Under familjehelgen 17–18 december uppmuntras du att använda all din kreativitet för att skapa hållbara advents- och juldekorationer. Är du redo att lära dig mer om hur man kan göra fina saker sparsamt?
  ”Sparsamt firande” är en del i vår aktivitetsserie för hela familjen. Med fristående teman varje gång tar serien utgångspunkt i museets utställning Våra rötter som berättar historien om hur IKEA växte fram ur den småländska myllan. Under familjehelgerna lyfter vi olika teman som än idag ligger IKEA varmt om hjärtat och som speglar hur vi vill förbättra livet hemma genom problemlösning, kreativitet och att ha kul!Helgens program i VERKSTAN:
  • skapa egna juldekorationer
  • olika hållbara material
  • lär dig om kostnadseffektivitet
  • ställ ut din skapelse på museet, eller ta med den hem
  VERKSTAN är bemannad med personal från museet. Barn under 13 år deltar i vuxens sällskap.Sparsam familjehelg - IKEA Museum Länk till annan webbplats.
 • Balders Hage +15/+18


  Balders Hage, Häradsbäck
  Kultur
  DEVETDU
  De Vet Du har sedan sitt genombrott varit en av landets absolut hetaste liveakter. Gruppen har år efter år levererat hits och håller sig ständigt aktuella med sina humoristiska och upplyftande låtar och musikvideos. De tillhör den sällsynta skaran artister i Sverige som har fler än 200 miljoner lyssningar på Spotify och fler än 100 miljoner visningar på Youtube.
  Arr: Balders Hage nöje
 • Bio - Avatar; The way of water


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Bio - Länge leve bonusfamiljen


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Julkonsert


  Stenbrohults kyrka
  Kultur
  Julkonsert med John Martin Bengtsson, Stenbrohults kyrkokör under ledning av Mari Winquist, och Gunnar Davidsson, bas.Välkommen!

  Arr: Stenbrohults församling

 • Bio - I wanna dance with somebody


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • 2022 wrap-up


  IKEA Hotell
  Kultur
  Nu knyter vi ihop säcken! Det är dags att summera året innan vi river upp paket med familj och vänner. 22 december tänder vi grillen på IKEA hotell för en vintergrillfest med dryck och mingel på vår innergård – fylld till bredden med juliga dekorationer. Ryck tag i kompisen och kollegan för en 2022 wrap-up!It’s a wrap! It’s time to wrap up the year together before unwrapping gifts and unwinding with your family and friends. On 22 December we fire up the grill at IKEA Hotell for a winter barbecue with drinks and mingle in our backyard – filled with seasonal decorations. Bring your friends and colleagues for a 2022 wrap-up!
  Kartongbakgrund med texten 2022 wrap-up
 • Bio - Mästerkatten 2 (svenskt tal)


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Bio - Håkan Bråkan


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Bio - I wanna dance with somebody


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Jullov på IKEA Museum


  IKEA Museum
  Kultur
  Äntligen jullovSläpp loss skaparlusten och kom till oss på IKEA Museum för härliga dagar fyllda med jul- och nyårspyssel, VR-äventyr och upptäcktsfärder i tomtens spår.VERKSTANUnder jullovet är VERKSTAN öppen för alla som vill ta chansen att skapa alldeles egna jul- och nyårsdekorationer. Kanske en och annan tomte? Eller en sprakande nyårsstjärna? Du bestämmer!

  Visste du förresten att många av våra jultraditioner är en blandning av gamla svenska traditioner och traditioner från andra håll? Till exempel den klädda julgranen kom från Tyskland till Sverige i slutet av 1800-talet. Och den julklappsutdelande tomten dök upp först under 1900-talet. Samma århundrade, 1900-talet, gav oss också adventsljus, adventskalender, adventsstjärnor och adventsstakar – alla med tyska anor.
  Upplev en ny värld i VRGör dig redo för en VR-upplevelse där du får möta världen på ett nytt sätt.
  Vi ses i entrén på IKEA Museum 27–29 december och 3–5 januari klockan 10:30 och vi håller på ungefär en timme.
  Följ tomtens spår på museetNär du vill ta en paus från pysslet kan du istället ge dig ut på upptäcktsfärd i tomtens spår. Kan du hitta honom?
  Följ tomtens spår alla dagar under museets öppettider 10:00–18:00.
  Fri entré för barn under 18 år.Jullov med massa aktiviteter - IKEA Museum Länk till annan webbplats.
 • Bio - Länge leve bonusfamiljen


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Bio - Håkan Bråkan


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Bio - UFO Sweden


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Bio - Dans & Lek med Babblarna


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Bio - Avatar; Way of water


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Förboka gärna din biljett på hemsidan folketshusalmhult.se
  Även Drop in i mån av plats. Kom i god tid!
  Folkan Bar & Bistro öppet onsdag, fredag, lördag, söndag från 17.30 Även andra dagar vid evenemang. Välkomna!
 • Jullov på IKEA Museum


  IKEA Museum
  Kultur
  Äntligen jullovSläpp loss skaparlusten och kom till oss på IKEA Museum för härliga dagar fyllda med jul- och nyårspyssel, VR-äventyr och upptäcktsfärder i tomtens spår.VERKSTANUnder jullovet är VERKSTAN öppen för alla som vill ta chansen att skapa alldeles egna jul- och nyårsdekorationer. Kanske en och annan tomte? Eller en sprakande nyårsstjärna? Du bestämmer!
  Visste du förresten att många av våra jultraditioner är en blandning av gamla svenska traditioner och traditioner från andra håll? Till exempel den klädda julgranen kom från Tyskland till Sverige i slutet av 1800-talet. Och den julklappsutdelande tomten dök upp först under 1900-talet. Samma århundrade, 1900-talet, gav oss också adventsljus, adventskalender, adventsstjärnor och adventsstakar – alla med tyska anor.
  Upplev en ny värld i VRGör dig redo för en VR-upplevelse där du får möta världen på ett nytt sätt.
  Vi ses i entrén på IKEA Museum 27–29 december och 3–5 januari klockan 10:30 och vi håller på ungefär en timme.
  Följ tomtens spår på museetNär du vill ta en paus från pysslet kan du istället ge dig ut på upptäcktsfärd i tomtens spår. Kan du hitta honom?
  Följ tomtens spår alla dagar under museets öppettider 10:00–18:00.
  Fri entré för barn under 18 år.Jullov med massa aktiviteter - IKEA Museum Länk till annan webbplats.
 • Top-Gun med vänner - En upplyftande revy


  Medborgarhuset i Liatorp
  Kultur
  2Enjoy är ute på turné igen med ännu en skrattfest till revy! Under januari månad hälsas ni välkomna att flyga iväg med oss.

  En resa som tar cirka 2,5 h inkl. paus. På de flesta ställen kommer bygdegårdsföreningen eller medarrangör erbjuda någon förtäring/fika i pausen.
  Biljetter: www.2enjoy.se, telefonbokning: 0731-420 600 eller på Anemonen, Älmhult (ej telefon). På spelplats i samband med föreställning.
  Ett stridsflygplan lyfter
 • Top-Gun med vänner - En upplyftande revy


  Medborgarhuset i Liatorp
  Kultur
  2Enjoy är ute på turné igen med ännu en skrattfest till revy! Under januari månad hälsas ni välkomna att flyga iväg med oss.

  En resa som tar cirka 2,5 h inkl. paus. På de flesta ställen kommer bygdegårdsföreningen eller medarrangör erbjuda någon förtäring/fika i pausen.
  Biljetter: www.2enjoy.se, telefonbokning: 0731-420 600 eller på Anemonen, Älmhult (ej telefon). På spelplats i samband med föreställning.
  Ett stridsflygplan lyfter
 • Top-Gun med vänner - En upplyftande revy


  Medborgarhuset i Liatorp
  Kultur
  2Enjoy är ute på turné igen med ännu en skrattfest till revy! Under januari månad hälsas ni välkomna att flyga iväg med oss.

  En resa som tar cirka 2,5 h inkl. paus. På de flesta ställen kommer bygdegårdsföreningen eller medarrangör erbjuda någon förtäring/fika i pausen.
  Biljetter: www.2enjoy.se, telefonbokning: 0731-420 600 eller på Anemonen, Älmhult (ej telefon). På spelplats i samband med föreställning.
  Ett stridsflygplan lyfter
 • Jullov på IKEA Museum


  IKEA Museum
  Kultur
  Äntligen jullovSläpp loss skaparlusten och kom till oss på IKEA Museum för härliga dagar fyllda med jul- och nyårspyssel, VR-äventyr och upptäcktsfärder i tomtens spår.VERKSTANUnder jullovet är VERKSTAN öppen för alla som vill ta chansen att skapa alldeles egna jul- och nyårsdekorationer. Kanske en och annan tomte? Eller en sprakande nyårsstjärna? Du bestämmer!
  Visste du förresten att många av våra jultraditioner är en blandning av gamla svenska traditioner och traditioner från andra håll? Till exempel den klädda julgranen kom från Tyskland till Sverige i slutet av 1800-talet. Och den julklappsutdelande tomten dök upp först under 1900-talet. Samma århundrade, 1900-talet, gav oss också adventsljus, adventskalender, adventsstjärnor och adventsstakar – alla med tyska anor.
  Upplev en ny värld i VRGör dig redo för en VR-upplevelse där du får möta världen på ett nytt sätt.
  Vi ses i entrén på IKEA Museum 27–29 december och 3–5 januari klockan 10:30 och vi håller på ungefär en timme.
  Följ tomtens spår på museetNär du vill ta en paus från pysslet kan du istället ge dig ut på upptäcktsfärd i tomtens spår. Kan du hitta honom?
  Följ tomtens spår alla dagar under museets öppettider 10:00–18:00.
  Gå på guidad visningBerättelsen om IKEA är en spännande resa genom historien för både stora och små besökare. 7–8 januari leds öppna visningar av museets kunniga guider. Läs mer här Länk till annan webbplats.Fri entré för barn under 18 år.Jullov med massa aktiviteter - IKEA Museum Länk till annan webbplats.


 • Studieförbundet Vuxenskolan, Eriksgatan 1, Älmhult
  Föreläsning
 • Tjugondedag Knut - Dansa ut julen


  Liatorps församlingshem
  Kultur
  Julen ska dansas ut. Alla åldrar är välkomna till mat, dans kring granen, andakt och tomtebesök.Välkommen!

  Arr: Stenbrohults församling

 • Opera på bio - Fedora


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  Fedora, Umberto Giodanos spännande och hjärtskärande opera sätts nu upp på Met för första gången på 25 år. I titelrollen som Fedora ser vi stjärnsopranen Sonya Yoncheva. Sonya Yoncheva är Fedora, 1800-talsprinsessan som blir förälskad i sin fästmans mördare, Greve Loris Ipanov. Rosa Feola gör rollen som Grevinnan Olga, som Fedora anförtror sig till, och barytonen Artur Rucinski diplomaten De Siriex. Livesänds från Metropolitan, New York. Cirka 2 timmar och 41 minuter inkl. 1 paus.

  Arr: Älmhults Folkets Hus

 • Wednesnight


  Aktivitetshuset
  Kultur
  God mat, live musik & härliga människor, en kväll för hela familjen, mitt i veckan.
  Livemusik med Irene ”Piaf” Olofsson tillsammans med Bolmsö Old Stars framför
  programmet ”Franskt så in i Norden” med musik från denna gyllene epok. Irene berättar om Edith Piaf och sjunger sånger från hennes repertoar med kraft, känsla och glöd. Vi serverar mat med fransk touch.

  Biljetter kommer att säljas på Aktivitetshuset. För mer information se vår hemsida
  aktivitetshusetalmhult.se.

  Arr: Aktivitetshuset

  Röd platta med texten Wednes night på
 • Öppet hus hos Älmhults släktforskarförening


  Släktforskarföreningens lokal, S. Esplanaden 11 Älmhult
  Kultur
  Nyfiken på släktforskning? Eller är du kanske redan i gång därhemma och har kört fast? Välkommen på Öppet hus hos Älmhults Släktforskarförening!

  Medverkande: Kristina Svensson m.fl. från Älmhults Släktforskarförening finns på plats.
  Arr: Studieförbundet Vuxenskolan och Älmhults Släktforskarförening
 • Lunchmusik


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Musikstund. Sopplunch serveras i kyrkbackssalen efteråt. Pris 50:-

  Arr: Älmhults Församling

 • Carl Stanley med vänner


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  En man med en ritad gloria och text Standup med Carl Stanley
 • Stenbrohults Mini-Mello


  Stenbrohults sockenstuga
  Kultur
  Kom och rösta på din favorit!. Pizza, glass & goodibag! Barn från 5 år och uppåt.Anmälan till 070-381 59 90 senast 15 januari. Begränsat antal platser.

  Arr: Stenbrohults församling

 • Top-Gun med vänner - En upplyftande revy


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  2Enjoy är ute på turné igen med ännu en skrattfest till revy! Under januari månad hälsas ni välkomna att flyga iväg med oss.

  En resa som tar cirka 2,5 h inkl. paus. På de flesta ställen kommer bygdegårdsföreningen eller medarrangör erbjuda någon förtäring/fika i pausen.
  Biljetter: www.2enjoy.se, telefonbokning: 0731-420 600 eller på Anemonen, Älmhult (ej telefon). På spelplats i samband med föreställning.
  Ett stridsflygplan lyfter
 • Top-Gun med vänner - En upplyftande revy


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  2Enjoy är ute på turné igen med ännu en skrattfest till revy! Under januari månad hälsas ni välkomna att flyga iväg med oss.

  En resa som tar cirka 2,5 h inkl. paus. På de flesta ställen kommer bygdegårdsföreningen eller medarrangör erbjuda någon förtäring/fika i pausen.
  Biljetter: www.2enjoy.se, telefonbokning: 0731-420 600 eller på Anemonen, Älmhult (ej telefon). På spelplats i samband med föreställning.
  Ett stridsflygplan lyfter
 • Top-Gun med vänner - En upplyftande revy


  Älmhults Folkets Hus
  Kultur
  2Enjoy är ute på turné igen med ännu en skrattfest till revy! Under januari månad hälsas ni välkomna att flyga iväg med oss.

  En resa som tar cirka 2,5 h inkl. paus. På de flesta ställen kommer bygdegårdsföreningen eller medarrangör erbjuda någon förtäring/fika i pausen.
  Biljetter: www.2enjoy.se, telefonbokning: 0731-420 600 eller på Anemonen, Älmhult (ej telefon). På spelplats i samband med föreställning.
  Ett stridsflygplan lyfter
 • Konsert - Mari & Grabbarna


  Stenbrohults kyrka
  Kultur
  Mari & Grabbarn tolkar ThorleifsVälkommen!

  Arr: Stenbrohults församling

 • Föreläsning


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Boel Dougan "Jag vill göra mitt liv till en lovsång till dig".

  Arr: Älmhults Församling

 • Föreläsning


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Emanuel Sennerstrand "Glädjen i Guds Ord".

  Arr: Älmhults Församling

 • Föreläsning


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Rhode-Maria Karlsson "Open Doors - till stöd åt den förföljda kyrkan".

  Arr: Älmhults Församling

 • Lunchmusik


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Musikstund. Sopplunch serveras i kyrkbackssalen efteråt. Pris 50:-

  Arr: Älmhults Församling

 • Föreläsning


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Linda Ottosson "Prövningens stund".

  Arr: Älmhults Församling

 • Stilla dag


  Älmhult
  Kultur
  Stilla dag i Församlingshemmet.Arr: Älmhults Församling
 • Föreläsning


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Berth Löndahl "Trasmattans teologi - höga ideal och oändlig nåd"

  Arr: Älmhults Församling

 • Elviskonsert


  Stenbrohults kyrka
  Kultur
  Elviskonsert med Johan Wirell och Stenbrohults kyrkokör.Välkommen!

  Arr: Stenbrohults församling

 • Läsfest Högläsningsquiz


  Studieförbundet Vuxenskolan, Eriksgatan 1, Älmhult
  Kultur
  En mysig stund med högläsning av Cecilia Persson och Anneli Backlund från Älmhults Bibliotek, samt Jenny Herz från SV. Luta dig tillbaka och lyssna på högläsarna. Gissa boken i vårt quiz. Inga förkunskaper krävs, kom som du är!

  Medverkande: Cecilia Persson och Anneli Backlund från Älmhults Bibliotek, samt Jenny Herz från Vuxenskolan.

  Arr: Studieförbundet Vuxenskolan

 • Föreläsning


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Per Ewert - "Uppståndelsen för superskeptiker".

  Arr: Älmhults Församling

 • Mamma ljuger - sanningen om din uppväxt


  Live!
  Kultur
  Komikern Jan Bylund och Psykologen Mattias Lundberg är tillbaka på scenen efter dundersuccén med Den Lyckliga Pessimisten. Nu får du svaret på allt du undrat över under hela din barndom. Är allt det Mamma sagt för att uppfostra dig till ett välartat barn verkligen sant? De ger dig skrattsuccén Mamma ljuger!Vi har alla har vi hört uppmaningar som:
  Äter du snö får du mask i magen!
  Om du badar direkt efter du ätit får du kramp!
  Sitt inte för nära tv:n, du blir blind!
  Var kommer mammas goda råd ifrån? Är det nedärvt från generationer av mammor alltifrån stenåldern eller är mamma med i en hemlig klubb där de kommer överens om att det är tre-sekunders regeln som gäller när man tappar något ätbart på marken? Är det bara myter och halvsanningar eller finns det ett uns av sanning att du måste magpumpas när du äter snorkråkor eller att knaka med knogarna leder till problem när du blir äldre? Det finns bara ett sätt att få reda på det; Hälsa på hemma hos Jan och Mattias när de bjuder hem dig till föreställningen Mamma Ljuger.Komikern Jan Bylund och Psykologen Mattias Lundberg är nämligen tillbaka efter sin publiksuccé Den Lyckliga Pessimisten. Med utgångspunkt i dessa vardagslögner ger de dig en underhållande upplevelse som får dig att minnas din egen barndom och kanske även inse att du själv sprider vidare dessa myter till dina barn.Kom och skratta, och lär dig sanningen om varför det inte hjälper med Coca-cola mot magsjuka, att det inte finns någonting som heter växtvärk. Att gratis är inte alltid gott och att ditt rum aldrig har sett ut som en svinstia.Vad än mamma säger!Men Pappa då? Hur kommer det sig att det bara är han som vet hur man bäst packar en bil och alltid är den som grillar köttet medan mamma lagar all annan mat? Ligger det i generna eller är det pappas enda sätt att få lite uppskattning?Jodå, Pappa får vara med, med detta är främst en hyllning till Mamma. En föreställning för alla som har en mamma, är en mamma, känner en mamma eller nån gång har sett en mamma.Pris/entré: 350:-
  Jan Bylund och Mattias Lundberg står i en sandhög och håller om varandra
 • Föreläsning


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Johan Kalin "Nattvarden - himlen på jorden".

  Arr: Älmhults Församling

 • Föreläsning


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Esbjörn Hagberg "Själavård vid köksbordet".

  Arr: Älmhults Församling

 • Lunchmusik


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Musikstund. Sopplunch serveras i kyrkbackssalen efteråt. Pris 50:-

  Arr: Älmhults Församling

 • Föreläsning


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Håkan Giselsson "Resiliens - att leva i förändring och acceptans".

  Arr: Älmhults Församling

 • Älmhults marknad


  Stortorget i Älmhult
  Kultur
  Vårmarknad på Stortorget.Arr: Älmhults kommun
 • Lunchmusik


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Musikstund. Sopplunch serveras i kyrkbackssalen efteråt. Pris 50:-

  Arr: Älmhults Församling

 • Lunchmusik


  Älmhults kyrka
  Kultur
  Musikstund. Sopplunch serveras i kyrkbackssalen efteråt. Pris 50:-

  Arr: Älmhults Församling

 • Hallarydsdagen


  Hallaryd
  Kultur
  Besök en riktig byamarknad i Hembygdsparken! Här finns underhållning för både stora och små och hantverkare och utställare som säljer goda och fina saker.
  Fritt inträde!

  Arrangörer: Hallaryds Sockenråd, Hallaryds Hembygdsförening, Hallaryds IF och Betelkyrkan

 • Sommarkonsert


  Älmhult
  Kultur
  Sommarkonsert med fyra körer.Arr: Älmhults Församling
 • Midsommarfirande i Virestad


  Virestads hembygdspark
  Kultur
  Torsdag 22/6 klockan 18.00-20.00
  Vi klär och reser midsommarstången så att parken är redo för midsommarfirandet. Vi passar också på att provsmaka litet sill och nypotatis.
  Fredag 23/6 klockan 14.00-16.00
  Välkomna till vårt traditionella midsommarfirande med musik, dans, lotterier med mera. Virestads folkdanslag medverkar. Medtag egen fikakorg!
  Arr: Virestads Hembygdsförening
 • Älmhults marknad


  Stortorget i Älmhult
  Kultur
  Höstmarknad på Stortorget.Arr: Älmhults kommun

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar 29 nov kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?