Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Kompiskortet för arrangörer

Alla kommun- och länsinvånare ska kunna ta del av kultur-, fritids- och idrottsaktiviteter, men för en del personer med funktionsnedsättning kan det vara svårt att delta på egen hand. Kompiskortet är ett initiativ Älmhults kommun, genom OMS-fritid och Kultur-Fritid.

Kompiskortet är en möjlighet för den som har en funktionsnedsättning, att tillsammans med en kompis eller stödperson ta del av olika aktiviteter och arrangemang.  Kortinnehavaren betalar till exempel ordinarie entré, medan kompisen går in gratis.

För att kunna erbjuda detta krävs ett bra och nära samarbete med de aktörer som finns i kommunen. Föreningar, organisationer och arrangörer i Älmhults kommun har möjlighet att ansluta sig till kortet, och på så sätt hjälpa till. Det kan till exempel handla om att erbjuda stödpersonen fri entré, tränings- eller deltagaravgift.

Listan över vilka som är anslutna till Kompiskortet uppdateras kontinuerligt, vilket ger en möjlighet för fler att komma med i samarbetet efterhand.

Vill ni hjälpa till?

Information om Kompiskortet, vad det innebär för föreningen/organisationen/arrangören och vilka som är anslutna till kortet, kan du läsa i dokumenten som finns under rubriken Relaterad information i högerspalten på denna sida.

Till toppen