Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Skräddarsydd utbildning: plugga till ämneslärare och jobba med lön samtidigt

Nu kan du som vill bli lärare studera med lön, en unik möjlighet som Högskolan i Kristianstad tillsammans med bland annat Älmhults kommun tagit fram. Ansökan för höstterminen 2020 pågår till den 15 april.

Högskolan i Kristianstad, Älmhults kommun och flera kommuner i regionen har tillsammans tagit fram ett utbildnings- och arbetskoncept där vi kan ge dig en unik möjlighet att läsa till lärare med månadslön.

Älmhults kommun erbjuder tre platser för dig som vill läsa en arbetsintegrerad lärarutbildning och samtidigt arbeta på en av våra grundskolor. Två platser är förlagda i årskurs 4-6 och en plats i årskurs 7-9.

Vårt erbjudande

  • Du kan finansiera dina lärarstudier.
  • Du blir en av de första i södra Sverige som tar lärarexamen med den unika kompetens som denna kombination ger.
  • Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.
  • En unik möjlighet att kunna förankra dina studier med verksamheten på skolan, samtidigt som du tar med dig erfarenheter från ditt arbete som lärare till studierna vid högskolan.
  • Du kan ansöka om studiestöd från CSN.

Så här ansöker du

För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning ska du söka och uppfylla kraven både för anställning på Älmhults kommun och för studier på Högskolan Kristianstad. Antagningen och rekryteringen sker under våren 2020.

Tänk på att du behöver ansöka till både oss på kommunen och till högskolan.

Om utbildningen

För ett år sedan lanserade Högskolan Kristianstad en ny arbetsplatsintegrerad grundlärarutbildning med inriktning mot årskurs 4–6. Nu tas nästa steg med en utbildning till ämneslärare för årskurs 7–9 i matematik, fysik och kemi.

Första året är studietakten 125 procent och därefter kombinerar studenten två dagars studier med kommunal anställning som lärare tre dagar i veckan. Efter fem års studier har alltså studenten fyra års arbetslivserfarenhet. Med detta upplägg kan studenterna finansiera studierna med en månadslön från och med andra året på ämneslärarutbildningen.


Kontakt Älmhults kommun

Emmelie Lind Svensson, personalspecialist, emmelie.lind-svensson@almhult.se

Kontakt Högskolan Kristianstad

Henrik Svensson, dekan för Fakulteten för lärarutbildning, henrik.svensson@hkr.se, 044-250 33 43
Pia Thornberg, programområdesansvarig kompetens- och skolutveckling, pia.thornberg@hkr.se, 044-250 34 60
Åsa Hammarlund, programområdesansvarig åk 4–6, asa.hammarlund@hkr.se, 044-250 34 72
Lena Löfgren, Programområdesansvarig åk 7–9, lena.lofgren@hkr.se,
044-250 34 31

Nyhet
Publicerad:
Till toppen