Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Rektorer på Linnéskolan lämnar för nya utmaningar

Rektorerna Ida Bengtsson och Jörgen Rosén har valt att lämna sina uppdrag på Linnéskolan i Älmhults kommun. Ida Bengtsson går nu vidare till en tjänst som rektor i Växjö kommun och Jörgen Rosén lämnar för ett nytt uppdrag som skolutvecklare i Järfälla kommun.

– Det är tråkigt att vi nu mister två duktiga ledare. Ida och Jörgen har gjort väldigt värdefulla insatser för Linnéskolans utveckling. Jag kan bara gratulera deras nya arbetsgivare till bra rekryteringar och önska dem lycka till, säger Anna Rix Grönvall, tf grundskolechef.

En process för att hitta nya rektorer har påbörjats och ambitionen är att det ska finnas två nya personer på plats när ny skoltermin börjar i augusti. Ida slutar i maj och vem som eventuellt blir tillförordnad rektor under en tid innan ny finns på plats är ännu inte klart.

– Arbetet på skolan har varit både stimulerande och utvecklande. Framförallt kommer jag sakna alla fantastiska medarbetare på skolan. Det har hänt väldigt mycket under dessa år och jag är stolt över det arbete vi gjort tillsammans med alla medarbetare, berättar Ida.

– Det finns en sådan fortsatt positiv utvecklingspotential här så det är naturligtvis med blandande känslor som jag byter jobb. Efter sju år på skolan har jag nu fått en möjlighet att fortsätta jobba med skolutveckling i en annan kommun, ett erbjudande som var svårt att motstå, säger Jörgen.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen