Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Positivt resultat för Internationella skolan i Älmhult

Internationella skolan i Älmhults kommun har nyligen granskats i en utvärdering, så kallad PYP Primary Year Program evaluation. Verksamheten i Älmhults kommun får ett högt betyg och uppmärksammas för fantastiskt engagemang och inkluderande arbetsformer.

Internationella skolan har utvärderats i 116 olika punkter och får mer än godkänt inom nästan alla områden. Undersökningen utförs på IB-skolor runt om i världen och de områden som sticker ut i Älmhult är: läroplan, undervisning och lärande.

– Vi är stolta över att få så gott resultat. Det känns extra bra att våra elever känner sig sedda och får bra stöd. Lärarna använder en stor variation i både undervisning och bedömning för lärande och eleverna har ett stort inflytande, berättar Maria Haglund, rektor på Internationella skolan i Älmhults kommun.

– Jag är jättestolt över Internationella skolan och de program vi har i Älmhults kommun. Personalen gör ett fantastiskt jobb vilket den här utvärderingen visar. Det är alltid en pågående process att utveckla kvalitén i verksamheten, säger Roger Johansson, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.

Modellskola för andra IB-skolor

Skolan har fått förfrågan om att stötta andra skolor och vara en modellskola.

– Det var roligt att inspektörerna frågade om vi kunde vara en modellskola så att andra IB- skolor kan kontakta oss när det gäller införandet av de nya ”Standards & Practices”. De tycker att vi är bra på att nätverka med andra skolor och ser att vi har en välutvecklad lärandekultur. Skolan genomsyras av ”respect and understanding and appreciation of eachother”, de uttalade också att lärarna hade ”passion” för sitt yrke, berättar Maria.

Några utvecklingsområden att jobba med är:

  • Lärarna vill utöka samarbetet med lärare i andra årskurser.
  • Övergången mellan PYP, Primary Year Program, och MYP, Midddle Year Program, kan bli bättre.
  • Vi har ett stort fokus på globala frågor och mångfald, men vi kan utveckla lärandet om ”the host country”. (Sverige)

Om undersökningen

Evaluation är en skolinspektion, som görs vart femte år av externa inspektörer och varar i tre dagar.

Presskontakt:
Maria Haglund, rektor på Internationella skolan.
Telefon: 0476-551 88
E-post: maria.haglund@almhult.se

Nyhet
Publicerad:
Till toppen