Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Ombyggnad och renovering av köket på Klöxhultsskolan

Klöxhultsskolans entré, kök och miljöhus är i behov av renovering. Därför påbörjas vecka 11 ombyggnation och renovering av köket. Arbetet påbörjas med rivning av portalen utanför skolan och därefter fortsätter man med miljöhus och köksutrymmen. Bygget beräknas vara klart till skolstarten i augusti 2019.

På Klöxhultsskolan går idag cirka 580 elever i årskurs F-6 och lokalerna är i behov av underhåll. Köket är närmare 40 år gammalt och behöver renoveras.

- Nu är det äntligen på gång med ombyggnation och köksrenovering på skolan. Miljön kommer att förbättras både för personal och elever, säger Andreas Burander, rektor på skolan.

Det första som kommer att ske är att portalen utanför skolan kommer att rivas.
- Portalen som finns utanför skolan är i dåligt skick. Det kommer att bli en helt ny entré när bygget är klart, berättar Andreas.

Bättre arbetsmiljö

Arbetet innefattar också nytt kök och miljöhus. Under renoveringstiden kommer skolmaten att tillagas på och levereras från centralköket på Gemöskolan.

– Jag är tacksam över att det här arbetet drar igång. Ombyggnationen är nödvändig för att vår personal ska kunna laga mat med god kvalitet till så många elever och lärare och samtidigt ha en bra arbetsmiljö för vår personal, säger Kristin Emilsson, som är biträdande kostchef i kommunen.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen