Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Nyfikna barn på Ryforsgårdens förskola får snart utforska i nya lokaler

Solen skiner och det är full aktivitet på Ryforsgårdens förskola. En helt ny avdelning förbereds och i augusti ska lokalerna stå helt klara och barnen kan flytta in. Totalt får förskolan nu tre avdelningar.

Maria Johnsson, rektor på förskolan.

- I de nya lokalerna kommer vi att få en digital mötesplats för hela förskolan där vi kan inreda för både digital och analog undervisning som är en del av förskolans uppdrag. Vi får också en stor härlig ateljé för skapande verksamhet samt en utökad utemiljö, berättar Maria Johnsson, rektor på förskolan.

Barnantalet har de senaste åren ökat och de befintliga lokalerna har inte räckt till. Som en lösning på detta har en avdelning i skolans lokaler använts.

- Detta har fungerat bra men helt klart blir det bättre ur många perspektiv att få möjlighet att vara tillsammans, säger Maria.

Gemensamt arbete

Unikt för Ryforsgårdens förskola är att det är en ideell förening, Ryforsgården, som äger lokalerna och marken som kommunen sedan hyr och driver verksamhet i.

- Föreningen är engagerad och angelägen om att det ska kunna bedrivas en förskola på orten vilket gynnar alla och vi på förskolan har fått vara delaktiga hela vägen i bygget. Jag vill även tacka de representanter från föräldraföreningen som varit delaktiga och kommit med många kloka tankar på vägen, säger Maria.

Vecka 32 är det dags för all personal och alla barn att flytta in i de nya lokalerna.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen