Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Haganässkolan anordnar
Må Bra-dag med elevernas hälsa i fokus

Alltifrån crosstraining och brottning till meditation, kostföreläsning och ”nya kompisar på två minuter” är valbara aktiviteter på Må Bra-dagen. Alla elever i årskurs ett och två på gymnasiet, tillsammans med Gymnasiesärskolan, IM och International Baccalaureate Diploma Programme är med och deltar. 

Skolpsykolog Wendy Groot berättar att elevhälsoteamet främst ska jobba förebyggande och främjande och då passar en sådan här satsning utmärkt som åtgärd.

Älmhults kommuns skolpsykolog Wendy Groot om Må Bra-dagen:

-Det är lättare att klara sin skolgång om man mår bra, och att ge eleverna möjlighet att prova på olika hälsofrämjande aktiviteter hoppas vi ska ge dem inspiration till hur man själv kan påverka sin hälsa.

Haganässkolans skolkurator Lena Jönsson håller med:

- De upplevelser eleverna får under denna dag är tänkta att ha en glädjefylld effekt. Genom att träffa nya vänner och att man kanske fortsätter med någon aktivitet mer regelbundet till följd av denna dagen hoppas vi kunna bryta en känsla av ensamhet som finns hos en del ungdomar.

Allt från crosstraining till meditation

Samarbetspartners till satsningen är Friskis och Svettis, Wellness och Hästveda brottarklubb, vilka är några av de aktörer som ställer upp helt kostnadsfritt för eleverna denna dag. Alltifrån crosstraining och brottning till meditation, kostföreläsning och ”nya kompisar på två minuter” är valbara aktiviteter på Må Bra-dagen. 

 

Nyhet
Publicerad:
Till toppen