Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Gemöskolan genomför Tidsresa på Linnés Råshult

Råshult i Stenbrohults socken en vårdag 1749. Under veckan har alla elever på Gemöskolan stigit in i en tidsmaskin för att förflytta sig till 1700-talet. Mycket arbete har hunnits med och de har testat alltifrån att karda och tova ull till att laga mat och baka bröd.

– Det har varit jättehäftigt att testa nya grejer som man inte skulle göra i vår tid, berättar Love Persson i klass 3A.

Tidsresan är en upplevelsedag med rollspel på Linnés Råshult. Eleverna har fått prova hantverk, matlagning, kläder och redskap från Linnés tid och varit barn till bönder från Råshult och andra gårdar i närheten.

–Vi vill arbeta med kulturupplevelser utomhus, lära oss att använda närmiljön, såsom kulturmiljöerna på Råshult som en tillgång för kreativ kunskapsinlärning, berättar Charlotte Linnér, pedagog årskurs 4-6.

Om Tidsresan

”Tidsresan” är ett Skapande skola-projekt finansierat av Statens kulturråd. Tidsresan genomförs av Gemöskolan och Linnés Råshult i samarbete med Kalmar Länsmuseum och Kulturparken Småland.

Om Skapande skola

Statsbidraget Skapande skola syftar till att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. Skapande skola utgör ett komplement till skolornas egen kulturbudget. Alla barn och unga har rätt att få ta del av professionell och kvalitativ konst och kultur, som vidgar deras vyer, ger perspektiv och förståelse för världen de lever i. På så sätt kan de påverka och förändra sina och andras levnadsvillkor.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen