Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Elever och lärare på Elmeskolan flyttar till nybyggda Paradisskolan

Hösten 2022 öppnar nya Paradisskolan i Älmhult. Under onsdagen beslutade utbildningsnämnden att elever och lärare från Elmeskolan tillfälligt flyttar in i den nya skolan tillsammans med Paradisskolans elever. Modulerna på Haganäsområdet avvecklas enligt kommunfullmäktiges tidigare beslut.

Under 2020 flyttade Elmeskolan ut från de gemensamma lokaler man haft tillsammans med Internationella skolan. Flytten gick till en tillfällig modulskola uppbyggd utanför Haganässkolan. Idag beslutades att eleverna nu flyttas till den nybyggda Paradisskolan med start hösten 2022 och att skolskjuts kommer att gå från Älmhults östra del upp till Paradisskolan.

– Vissa beslut är svårare än andra och detta beslut har verkligen inte varit enkelt. Ett flertal olika alternativ har utretts och diskuterats fram och tillbaka under lång tid. Länge var alternativet att flytta Internationella skolan till Paradisskolan men vi insåg efter utredning att den lokalen inte skulle kunna rymma både internationella samt den framväxande Paradisskolan under den tidsperiod som krävs, säger Tomas Harrysson, ordförande i utbildningsnämnden.

Beslutet innebär också att det under våren kommer att genomföras workshoppar med politiker och tjänstemän för att utreda Älmhults framtida skolorganisation och Elmeskolans framtida placering.

– Givetvis finns en del oro hos såväl elever samt deras föräldrar om vad flytten kommer att innebära. Vi har full respekt och förståelse för detta. Jämförelse kan göras mot det beslut som fattades för några år sen när klasser fick ha tillfällig vistelse på Ryfors skola. Innan fanns mycket oro och synpunkter, främst från föräldrar, men ändrades till nöjdhet och acceptans, säger Thomas Harrysson.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen