Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan
Tidsresa, elever

Elever genomför en Tidsresa!

Kulturaktiviteterna duggar tätt för Älmhults grundskoleelever höstterminen 2021. Tidsresor på Linnés Råshult, bussresor till Wanås Konst och spännande pantomim-äventyr i klassrummen, är något av det står på schemat.

På Linnés Råshult genomförs nu för andra gången tidsresor för skolelever i samarbete med Kalmar Länsmuseum och Kulturparken Småland.

Upplevelsedag med rollspel

Under tisdagen och onsdagen, den 28-29 september, var det dags för elever och pedagoger att bege sig till Linnés Råshult. De fick stiga in i tidsmaskinen och för en dag förflytta sig till året 1741 och uppleva Linnés 1700-tal. Tidsresan är en upplevelsedag med rollspel där eleverna fick prova hantverk, matlagning, kläder och redskap från Linnés tid.

Ur scenariot, Råshult Mickelsmäss 1741:

”Människorna i trakten är samlade på de två gårdarna i Råshult för Mickelsmäss – de skall få in det sista av det som de skall leva på under vintern, tacka för skörden och minnas ärkeängeln Mikael. Det är dessutom bekant att kyrkoherden Nils Linnaeus äldste pojk är hemma hos släkten i Stenbrohult. Det sägs att han nu skall var doktor och betald av riksdagen för att resa runt i landet och titta på växter och sten och fåglar och Gud vet allt… ”

Fakta: Tidsresan

​​​​​​​Tidsålder: 1741
Datum: 28-29 september
Plats: Linnés Råshult
Medverkande skolor: Klöxhult, Elmeskolan, Paradisskolan, Ryfors skola, Liatorps skola, Diö skola
Årskurser som omfattas: Åk 6
​​​​​​​Totalt antal elever: 133 elever

Nyhet
Publicerad:
Till toppen