Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Ansök till höstens kurser på vuxenutbildningen i Älmhult

Vill du studera vidare eller komplettera betyg från tidigare studier? Haganässkolan i Älmhult erbjuder flera olika utbildningsalternativ för dig som är vuxen och vill utbilda dig. Till hösten startar vi kurser inom SFI, kurser på grundläggande och gymnasial nivå samt kockutbildning på 1,5 år.

På vuxenutbildningen kan du komplettera dina betyg både på grundskolenivå och gymnasienivå och läsa fristående ämneskurser samt ett flertal yrkesvuxutbildningar. Vi erbjuder också Yrkesvux i andra kommuners regi och vi har idag ett samarbete med Ljungby och Markaryd som innebär att du kan söka utbildningar i dessa kommuners utbud.

Vuxenutbildningen bedriver också svenska för invandrare (SFI).

Ansök redan idag

Sista dagen att söka kurser på grundskolenivå och gymnasienivå är den 4 juni.

Ansökan vuxenutbildning Länk till annan webbplats.

Vem kan söka?

Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har ett slutbetyg/examensbevis från gymnasieskolan. Är du skriven i annan kommun ansöker du via din hemkommun.

Vad kan jag läsa?

Vi erbjuder ett brett urval av kurser på grundläggande och gymnasienivå. Du kan också läsa en yrkesutbildning, enstaka kurser eller som lärling. Lärlingsutbildning bedrivs i samarbete med Alvesta kommun och du söker lärlingsutbildningar direkt på Alvesta kommuns hemsida.

Läs mer om vuxenutbildningen i Älmhult här Länk till annan webbplats.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen