Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Älmhults kommun planerar ny skola i västra Älmhult

Älmhults kommun växer och i takt med att nya bostadsområden växer fram följer behovet av fler skolor. Den 21 december 2018 beslutade därför Älmhults kommun om en avsiktsförklaring som ger Bonovum Samhällsfastigheter AB möjlighet att bygga en F-6 skola i Västra Bökhult.

– Det är mycket positivt att Älmhult försätter växa och med den planerade befolkningsökningen i västra Älmhult är det viktigt att få en F-6 skola på plats så tidigt som möjligt, säger Elizabeth Peltola, kommunalråd. Vi är glada att intresset finns hos externa aktörer att medverka till att bygga skolan. För att Älmhult ska fortsätta sin utveckling i hög takt behövs att både kommunen och andra intressenter är beredda att investera.

F-6 skolan beräknas kunna vara i drift till höstterminen 2021 och ha plats för cirka 700 elever. Älmhults kommun kommer till en början att själva driva verksamheten.

– Vi ser fram emot att uppföra en ny modern skolbyggnad med tydligt miljötänk till Älmhults kommun, där morgondagens elever får en bra skolmiljö, säger Oskar Nilsson, Bonovum Samhällsfastigheter AB.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen