Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Älmhults kommun klättrar i SKL:s skolranking

Utvecklingen i grundskolan i Älmhults kommun går i rätt riktning. I Sveriges Kommuner och Landstings ranking för 2018 hamnar Älmhult på plats 159 av landets skolkommuner.
– Det känns bra att vi får ett kvitto på att vi är på rätt väg och en viktig sporre till att bli ännu bättre, berättar Roger Johansson, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.

Sveriges kommuner och landsting, SKL, kom igår med sin ranking ”Öppna jämförelser Grundskola 2018”. I rankningen, som bygger på resultatet från det senaste läsåret klättrar Älmhults kommun från plats 233 till plats 159, en förbättring med 66 platser.

Målmedvetet arbete

Det ligger målmedvetet arbete bakom resultaten och det är viktigt att lyfta fram lärarna och rektorernas goda arbete. Vi fortsätter nu att jobba systematiskt med vårt kvalitets- och utvecklingsarbete för att skapa de bästa förutsättningarna för alla elever, säger Roger Johansson, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.

Stefan Jönsson (S), ordförande i utbildningsnämnden, menar att det finns flera skäl till att kommunen klättrar i rankingen:

Tryggheten ökar vilket är en viktig faktor. Införandet av mentorer är en annan viktig satsning samt att vi arbetar mer och mer med dubbelt ledarskap i klasserna. Med införandet av mentorskap har vi gett lärarna mer tid till det pedagogiska arbetet. Ett arbete som ger resultat, berättar Stefan Jönsson (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Fakta Öppna jämförelser: grundskola 2018

Läs mer om resultaten här. Länk till annan webbplats.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen