Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Positivt resultat för Internationella skolan och IB-programmet i Älmhult

Skolinspektionen har under våren genomfört tillsyn på Internationella skolan och på gymnasieprogrammet International Baccalaureate (IB-utbildning) i Älmhult. Verksamheterna i Älmhult får ett högt betyg av Skolinspektionen.

–Vi fick ett bra resultat på samtliga punkter. Vi följer de lagar som gäller för både svenska och internationella skolor, berättar Maria Haglund, rektor Internationella skolan. I besluten går att läsa att båda verksamheterna uppfyller kraven på utbildningarna.

Elevhälsan är en verksamhet som får toppbetyg. Det handlar om ett väl genomtänkt, förebyggande arbete i förskoleklass och grundskola.
– Arbetet med god elevhälsa är ett prioriterat område. Vi har samma elevhälsoteam från förskolan till år nio. Här är det viktigt att vi välkomnar de nya och att vi skapar en trygg, varm och välkomnande kultur, säger Maria.

Väldigt stolta

–Vi är stolta över att få så gott resultat. Det känns extra bra att våra elever känner sig sedda och får bra stöd. De elever som kommer till oss, har lämnat en välkänd miljö bakom sig, med ett språk som de är bekväma med, och därför är det extra viktigt att vi kan erbjuda en trygg och välkomnande miljö, berättar Maria.

– Jag är jättestolt över våra internationella skolor och program vi har i Älmhults kommun. Personalen gör ett fantastiskt jobb vilket den här tillsynen visar. Det är alltid en pågående process att utveckla kvalitén i verksamheten, säger PO, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.

Mer om granskningen

Skolinspektionen har bland annat kikat på följande områden:

  • Vilka som får gå på en internationell skola.
  • Vilken information vi ger ut till nya elever och familjer om studievägar efter vår skola.
  • Hur vi undervisar om Sverige.
  • Hur vi undervisar i svenska.
  • Hur vi ser till att eleverna får stöd och anpassningar och hur vår elevhälsa fungerar.
  • Hur vi förebygger och arbetar med mobbing.
Nyhet
Publicerad: