Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Microsculpture 2020

Hösten 2020 står dörrarna öppna till en mikroskopisk värld i Kronoberg – Microsculpture som kommer direkt från Naturhistoriska riksmuseet. Här får du och dina elever möjlighet att se insekter i gigantiskt format och ta del av deras oväntade skönhet och invecklade anpassningar – det som kallas mikroskulptur. Fotografen heter Levon Biss och utställningen är ett banbrytande projekt som ger betraktaren en unik möjlighet att studera och uppskatta en dold värld.

Inställt under november

Smittspridningen av covid-19 ökar snabbt i Kronoberg. Det innebär tyvärr i nuläget att vi måste ställa in alla inbokade klassers besök på utställningen Microsculpture i Älmhult i november. De berörda klasserna kommer att bli erbjudna nya datum i början på nästa år.

Vi är ledsna att behöva göra de här förändringarna, men vi måste alla hjälpas åt för att undvika ökad smittspridning. Ta hand om er!

Elever på utställning

Utställningen finns på Älmhults Handelsplats mellan 12 september 2020 och fram till sommaren 2021. Som anmäld Maker tour – Mot nya höjder-klass får du och dina elever möjlighet att uppleva Microsculpture helt kostnadsfritt!

Anmälan Maker tour-Mot nya höjderlänk till annan webbplats

Fullbokat hösten 2020 – nya tider 2021 kommer

I nuläget är alla datum för skolbesök på utställningen fullbokade. Vi återkommer med nya tider för våren 2021.

Lärarinformation – förbered klassen

När du bokar får du information om tider och andra praktiska förberedelser som du behöver göra.

För att skapa engagemang och förväntan inför utställningen kan du göra en eller flera av experimenten inom den senaste utmaning ”Skogen är mer än bara träd”. Lärarinfo – Förbered klassen inför Microsculpturelänk till annan webbplats

OBS: Endast ett fåtal datum kvar! För de klasser som bokat in sig för att besöka både utställningen och IKEA Museum behöver ansvarig lärare läsa igenom en kort förberedelse. Lärarinfo – Förbered klassen inför IKEA Museumlänk till annan webbplats

Utställningen har möjliggjorts genom ett samarbete med Naturhistoriska riksmuseet, Älmhults Handelsplats, Älmhults kommun, Växande Älmhult, Region Kronobergs undervisningskoncept Maker tour – Mot nya höjder samt Uponwalls.