Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Ryfors skola

Bild utanför Ryfors skola

Ryfors skola är en mindre skolenhet i Älmhults kommun med runt 100 elever ifrån förskoleklass till årskurs sex. Ryfors skola ligger i en fantastisk naturskön miljö med stora möjligheter till uteklassrum. Ryfors ligger ca 15 minuters bilväg ifrån Älmhults centrum.

Skolan har stora lokaler och gott om plats till att bedriva en effektiv undervisning med god måluppfyllelse. Skolan har en väldigt hög behörighet på lärarpersonalen. På skolan finns en fritidsverksamhet som många av våra elever går till efter skoldagens slut. Fritidsverksamheten arbetar efter ett årshjul med olika temaområde. På skolan har vi en förstelärare inom Systematiskt kvalitetsarbete för att säkra en god kvalitet på arbetet som vi genomför.

På Ryfors skola arbetar vi bland annat med det kooperativa lärandet där eleverna är i fokus. Eleverna får samarbeta och får tydliga roller, genom en klar struktur blir varje enskild elev en viktig del i undervisningen. Vi skapar ett demokratiskt klassrum med aktiva elever som stöttar varandra.

Många av våra lärare har gått kurs i STL vilket är en vetenskapligt beprövad strategi som handlar om att skriva sig till lärande. Även denna metod ökar lusten för ett aktivt lärande genom att kombinera pedagogik och digitala verktyg.

Är du nyfiken på Ryfors skola är du välkommen att besöka vår blogg som ständigt uppdateras med nya spännande saker ifrån vår dagliga verksamhet.

Här kan du läsa vår blogg på Ryfors skola Länk till annan webbplats.

Nyheter inom utbildning och barnomsorg

Till toppen