Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

ABC föräldragrupp

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Det är det ABC:s gruppträffar handlar om.

Värdefulla timmar

ABC består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Gruppträffarna leds av utbildade gruppledare och varje grupp har som mest 10 deltagare. Alla är föräldrar till barn i åldrarna 2–12 år. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenheter och av forskning. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma, mellan träffarna.


Anmäl ditt intresse på ABC@almhult.se

Vi startar grupper allt eftersom det kommer in intresseanmälningar. Vi har även digitala grupper .


Träffarna sker på digitalt via Teams eller på Familjecentralen och är kostnadsfria.

Välkommen med din anmälan!

Anmäl dig till till kursen på adressen: ABC@almhult.se

Läs mer om ABC på: www.allabarnicentrum.se Länk till annan webbplats.

Träff 1 - Visa kärlek

Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.

Träff 2 - Vara med

Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

Träff 3 - Visa vägen

Hur kan vi tillämpa lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan vi hantera ilska? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.

Träff 4 - Välja strider

Hur kan tjat och skäll i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.

Till toppen