Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Aktuellt

Här nedan finner du kortare nyhetsnotiser om vad som är på gång inom Utbildningsförvaltningen.


 • Nya e-tjänster inför skolstart – en del i kommunens digitala service


  Inför skolstart i augusti 2021 lanserar vi fler digitala e-tjänster. Så här påverkar det dig som vårdnadshavare för barn i skola och fritids.  
 • Trivselundersökning i förskola och fritidshem 2021 visar på positiva resultat


  Föräldrar har under våren 2021 fått delta i en undersökning om trivseln. En hög andel, cirka 89 procent, av vårdnadshavarna tycker att verksamheten i sin helhet är utvecklande och många upplever att deras barn lär sig mycket på förskolan. På fritidshemmen är föräldrarna mer nöjda än tidigare gällande fritidshemmets arbete för barnets utveckling och lärande. ​​​​​​​
 • Goda skolresultat för årskurs 9
  i Älmhults kommun


  Älmhults kommuns preliminära betygsstatistik för årskurs 9 visar att elever och lärare lyckas hålla fortsatt god kvalitet. Genomsnittligt meritvärde blev i år 212, 8 poäng vilket är 7 poäng mer än tidigare år och den högsta siffran i Älmhult sedan sex år tillbaka. Behörigheten till gymnasiet har ökat från 77 till 82 procent.
 • Konstnärligt perspektiv och växtlighet tar plats i utveckling av Haganässkolan


  Vad är egentligen konst? Kan trädgårdar och växtlighet vara konst? Vilken betydelse har växtlighet och konst för den egna närmiljön, för att den ska vara trivsam och en plats där man vill vistas? Under vårterminen har två elevgrupper på Haganässkolans Introduktionsprogram (IM) arbetat tillsammans med konstnären Petra Lindholm.
 • Eleverna på Elmeskolan firade Fritidshemmets dag


  Idag bjöd Elmeskolan sina elever på en härlig upplevelse i vårsolen för att fira Fritidshemmets dag. Bland annat hoppborg, tipspromenad, lekar, popcorn, isglass, ballonger och vackra blommor förgyllde elevernas dag.RSS. Prenumerera på information från www.almhult.se till din mobiltelefon eller dator.
Till toppen