Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Skräpplockarhjältar året runt

Vi var många i Älmhults kommun som under två intensiva veckor i april hade fokus på skräpplockning i Håll Sverige rents årliga kampanj. På Daglig verksamhet i Älmhult arbetar Pontus och Christian som stadsvärdar och de fortsätter med skräpplockningen.

Två män, en i orange jacka och en i gul jacka, framför ett rött trähus.

Pontus Karlsson och Christian Karlsson arbetar som stadsvärdar i Möckeln, Älmhult.

En gång i veckan, året runt, ser de över Möckelns gång- och cykelbanor och parkområde med lekplats. Där plockar de skräp och tömmer papperskorgarna.

– Vi kan nog säga att folk här i Möckeln är bra på att slänga skräp i papperskorgarna. Det kan ligga någon fimp eller papper på marken men ibland är det nog vinden som tar med sig papper från återvinningsstationen. Där kan det vara skräpigt och folk slänger sådant som inte ska vara där, säger Christian.

– Det är viktigt att alla hjälps åt att slänga skräp i papperskorgar och återvinningsstationer. Många djur skadas av skräpet som ligger i naturen. Och det ser inte heller fint ut. Så fortsätt slänga skräp i papperskorgarna – så tömmer vi dem, säger Pontus.

De två intensiva Skräpplockarveckor i april är över och vi kan summera att skräppåsar med allt från godispapper och plastförpackningar till vägskyltar har samlats in. Fortsätt hjälpa våra stadsvärdar genom att lägga skräpet där det hör hemma, i papperskorgen eller återvinningstationen.

Tillsammans skapar vi ett renare Älmhult

Nyhet
Publicerad:
Till toppen