Nicklagården testar nya konsertupplevelser

Älmhults vård- och omsorgsboende Nicklagården kommer under våren att testa en ny digital kulturupplevelse. Tillsammans med två av landets största musikinstitutioner, Göteborgs Symfoniker och Musik i Syd, kommer boende på Nicklagården att prova nya kulturmöten.

Under våren 2019 kommer Göteborgs Symfoniker och Musik i Syd att prova nya sätt att möta publik genom kultur i vården på tio boenden i södra Sverige, varav Nicklagården i Älmhult är en. Digitala kulturmöten handlar om att kombinera dels fysiska live-konserter, dels digitala kulturmöten via konserter på webben.

- Det ska bli kul och spännande att testa detta. Upplevelsen blir på våra boendes villkor och det finns möjlighet för dem att pausa och vi kan göra det närsomhelst under dagen. Vi kan även ha det i mindre grupper, så alla kan vara med en liten stund. Vi börjar den 14 mars med en filmvisning, berättar Carina Tufvesson, undersköterska och aktivitetsansvarig på Nicklagården.

- Genom att kombinera levande musik med musik på webben kan våra boende erbjudas nya upplevelser. Digitalt kommer vi att ha tillgång till cirka 150 olika kulturupplevelser bland annat konserter från Musik i Syd och Göteborgs Symfoniker. Det gör att vi inte behöver leta material, berättar Carina.

Nyhet
Publicerad: