Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan
Marie Gustafsson, ungdomskoordinator och Elin Nilsson, jobbkoordinator.

Marie Gustafsson, ungdomskoordinator och Elin Nilsson, jobbkoordinator ger stöd till Älmhults ungdomar mellan 16-24 år.

Stöd till Älmhults ungdomar mellan 16-24 år

Vill du veta mer om olika stöd som finns för Älmhults ungdomar mellan 16–24 år? Då kan vi hjälpa dig att hitta rätt. Möt Marie Gustafsson, ungdomskoordinator och Elin Nilsson, jobbkoordinator som jobbar med alla arbetslösa ungdomar mellan 16-24 år.

Marie arbetar med kommunens aktivitets ansvar (KAA) och följer upp ungdomar mellan 16–20 år som av olika anledningar inte påbörjat en gymnasieutbildning eller som valt att hoppa av gymnasiet. Elin är anställd i ESF-projektet Fasetten, vars målgrupp är ungdomar mellan 18–24 år där målet är att hitta arbete eller studier.

– Vi kommer att ha ett nära samarbete där ungdomarnas behov styr innehållet. Alla är olika och några behöver vara inskrivna en kort tid för att få handfasta råd om hur de exempelvis skriver ett CV eller öva på att genomföra arbetsintervjuer.

För andra är en längre tid nödvändig för att få verktyg att fundera ut vilket sorts arbete eller studier som är just den rätta vägen för dem, berättar Marie.

– Tillsammans kan vi sätta upp delmål och de kan få hjälp och tips längs vägen. Vi kommer fokusera mycket på den egna förmågan och på vad som långsiktigt behöver fungera för att ungdomen ska nå sitt mål, berättar Elin.

Kontakta oss gärna:

marie.gustafsson@almhult.se eller telefon 073 317 45 97
elin.nilsson@ljungby.se eller telefon 072 162 82 30

Elin arbetar för ESF projektet Fasetten som ägs av Ljungby kommun men är placerad i Älmhult.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen