Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Effektivare sätt att hitta vikarier och ta vara på kompetens

Nu tas det ett samlat grepp om behovet av vikarier inom tre enheter på socialförvaltningen, nämligen vård- och omsorgboende, hemtjänst och omsorg för funktionsvariation. Från och med den 15 september finns det en bemanningsenhet som ska ansvara för att tillsätta medarbetare där det behövs.

Fem kvinnor framför ett gult tegelhus med röda balkonger och en rönn skymtas i bakgrunden.

Ulla-Britt Andreasson, Carina Svensson, Ingegerd Sjögren, Lisbeth Oinonen och Marie Kandell utanför Nicklagårdens vård- och omsorgsboende där de nu öppnat sitt nya kontor. Bild: Älmhults kommun.

– Frånvaron som exempelvis blir när någon är ledig, sjuk eller är hemma för vård av sjukt barn, tillsätts med medarbetarnas resurstid eller bemanningsenhetens vårdpersonal och timanställda. Vi rekryterar även timvikarier, berättar Carina Svensson, enhetschef på bemanningsenheten.

Vad menas med resurstid?

Medarbetare som är tillsvidareanställda inom socialförvaltningen är det på 100 procent men behovet inom verksamheten kan vara 80 procent. Det finns därmed en resurstid på 20 procent, som fördelas mellan medarbetarna. Det innebär att man har sitt jobb på en viss plats/avdelning men när en kollega på en annan enhet är borta från jobbet är man vikarie där.

– Vi har kunniga medarbetare och det är en trygghet för både brukare och kollegor att få hjälp av personer som redan kan verksamheten. Det är ett sätt att ta vara på medarbetares kompetens som vi redan har i verksamheten och använda den effektivt, förklarar Carina.

Vad är den stora skillnaden i att arbeta genom en bemanningsenhet?

– Nu kommer verksamheterna att lägga beställningar till oss när de har en lucka som ska fyllas och vi ser till att medarbetare kommer dit behovet finns.

På bemanningsenheten arbetar enhetschef, systemförvaltare, enhetsassistenter och en stab av vårdpersonal samt timanställda.

Är du intresserad av att arbeta som timanställd kan du maila till bemanningsenheten@almhult.se och berätta lite om dig själv och varför du vill arbeta hos oss.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen